A pulzArt kortárs művészeti fesztivál szombati és vasárnapi programja különleges irodalmi eseményeket is kínál az érdeklődőknek.

Szombaton, 2019. szeptember 21-én 17 órától a sepsiszentgyörgyi Park Szálloda kertjében lesz Király Kinga Júlia író, műfordító Az újrakezdés receptjei című könyvének (Mentor Kiadó, Marosvásárhely, 2018) ételkóstolással egybekötött bemutatója. Az eseményen a szerző beszélgetőtársa Miklóssi Szabó István sepsiszentgyörgyi író.

Az olvasóközönség és a szakma által is kiválóan fogadott kötet egyszerre szépirodalmi és szakmunka, szakácskönyv, kulturális szótár és az erdélyi zsidóság emlékalbuma. A szerző három évig dolgozott rajta, több száz órányi, közös főzésekkel „fűszerezett” interjút készített holokauszt-túlélőkkel, számottevő levéltári kutatással teremtve meg a hallottak hátterét. Elsősorban erdélyi zsidó ételrecepteket tervezett gyűjteni, de ezekkel együtt számos megrendítő, tanulságos, helyenként anekdotikus történet került felszínre, és mindez egy közösség világlátásának, életmódjának, szokásainak, a történelem, a sorsfordító válságok, történések és az egyéni élet összefüggéseinek izgalmas keresztmetszetét nyújtja.

Vasárnap, 2019. szeptember 22-én kettős irodalmi és kulináris esemény színhelye lesz a sepsiszentgyörgyi Szimpla: 15 órától Cserna-Szabó András és Darida Benedek magyarországi írók, a Nagy macskajajkönyv – avagy süssünk-főzzünk másnaposan című kötet társszerzői készítenek kóstolásra milánói pacalt (trippa alla milanese / busecca), illetve beszélgetnek eközben főzés, írás és élet személyes vonatkozású összefüggéseiről, 17 órától pedig Cserna-Szabó András író-olvasó találkozóján a szerzővel Szonda Szabolcs a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója beszélget.

Ugyancsak szeptember 22-én, vasárnap, 19 órától, a Háromszék Táncstúdióban Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert közös pódiumestjére kerül sor. Zene, irodalom és színház találkozása az este, amelyen anyáink, apáink történetei kerülnek elő, úgy, ahogyan régen, társaságban volt szokás: dalban, mesében mondva el. Műhelytitkok és dalok is elhangzanak a Stop című Grecsó-Hrutka zenés darabból, és persze anekdoták, amelyek nem a sublótba valók.
Az előadás jegyköteles.

A rendezvényekről és meghívottakról részletesebben az alábbi linkeken olvashatnak:
http://kmkt.ro/
https://www.pulzart.ro/hu/