Városnapok - Őszi sokadalom - Őszi Sokadalom 2019

Őszi Sokadalom 2019

» Kush Kush világzene koncert a Borudvarban

Kush Kush világzene koncert a Borudvarban - A Kush Kush Világzene együttes a Borudvarban ad koncertet az Őszi Sokadalom alkalmával augusztus 30.-án, pénteken este 21 órától.A Kush Kush világzene együttes többek között a magyarországi, romániai, makedóniai, bolgáriai, szerbiai, törökországi és albániai romák népdalait elegyíti sajátos zenei harmoniákkal. Apostolache Zénó átiratai tiszteletben tartják a különleges népi táncritmusok pezsdítő dinamikáját, és az eredeti szerzemények is a népdalok stílusát idézik.A Kush Kush neve nem csak a közismert ételre utal: albánul azt jelenti, „ki kicsoda”. A kelet-európai és balkáni romák népzenéje az egymással keveredő etnikumok és kultúrák lenyomatát hordozza – sok esetben lehetetlen eldönteni, hogy egy-egy dal vagy zenei motívum „kié” is valójában. Talán azé, aki felfedezi magát benne. A 2011-ben, Marosvásárhelyen alakult Kush Kush három zenésze az időközben felbomlott Zakusca progresszív etno együttes tagjaként többek között fellépett a Nyírbátori Utcaszínházi Fesztiválon (2005), a budapesti Kortárs Művészeti Fesztiválon (2007), a kapolcsi Művészetek Völgye fesztiválon (2007), a marosvásárhelyi Félsziget Fesztiválon (2007-2009), és a budapesti Mesterségek Ünnepén (2009).Az együttes tagjai:A. Kiss Andrea - énekDeák Sándor - szaxofon, klarinétApostolache Zénó - harmonikaZonda Attila - akusztikus basszusgitárGombocz Avar - dob, ütőhangszerekhttps://www.facebook.com/KushShuk

A Kush Kush Világzene együttes a Borudvarban ad koncertet az Őszi Sokadalom alkalmával augusztus 30.-án, pénteken este 21 órától.

A Kush Kush világzene együttes többek között a magyarországi, romániai, makedóniai, bolgáriai, szerbiai, törökországi és albániai romák népdalait elegyíti sajátos zenei harmoniákkal. Apostolache Zénó átiratai tiszteletben tartják a különleges népi táncritmusok pezsdítő dinamikáját, és az eredeti szerzemények is a népdalok stílusát idézik.

A Kush Kush neve nem csak a közismert ételre utal: albánul azt jelenti, „ki kicsoda”. A kelet-európai és balkáni romák népzenéje az egymással keveredő etnikumok és kultúrák lenyomatát hordozza – sok esetben lehetetlen eldönteni, hogy egy-egy dal vagy zenei motívum „kié” is valójában. Talán azé, aki felfedezi magát benne. 

A 2011-ben, Marosvásárhelyen alakult Kush Kush három zenésze az időközben felbomlott Zakusca progresszív etno együttes tagjaként többek között fellépett a Nyírbátori Utcaszínházi Fesztiválon (2005), a budapesti Kortárs Művészeti Fesztiválon (2007), a kapolcsi Művészetek Völgye fesztiválon (2007), a marosvásárhelyi Félsziget Fesztiválon (2007-2009), és a budapesti Mesterségek Ünnepén (2009).

Az együttes tagjai:

A. Kiss Andrea - ének
Deák Sándor - szaxofon, klarinét
Apostolache Zénó - harmonika
Zonda Attila - akusztikus basszusgitár
Gombocz Avar - dob, ütőhangszerek

https://www.facebook.com/KushShuk

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!