Ez a zenekar konkrétan az anti-széruma annak a leépülésnek, ami most történik. A Kvitt Band nemcsak teljesítményben volt mértékadó közösség, hanem gondolkodásban, a zenéléshez való hozzáállásban és közösségépítésben is. 2015 december 18-án a VI. alkalommal megszervezett Rockkarácsonyra ismét összeáll a csapat egy 40 perces örömzenélés erejéig. A Kvitt Band nem azért játszik bluest mert lázadni akar, hanem azért, mert szereti. Megalakulásuk óta a lényeg, a tevékenység élvezeti értéke volt. Munkálkodásuk egy hiteles Kvittes spontaneitást idéz, ahol minden egyes szerzemény bevillanások sorozata ahol nem a számok bonyolultsága a kihívás, hanem a hangulat megteremtése az igazi feladat.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_3983.jpg



“Ha kiállunk, tudjuk hogy mi az amit felvállalhatunk és mi az, amit nem, kik vagyunk, hol tartunk és hogy ebből mit mutathatunk be és miről beszélünk. Mindannyian más más zenekarokban jó produkciót csináltunk, de egy különös hangulatot csak így együtt a Kvitt Band-ben tudtunk létrehozni, ami spontánul alakult ki. Talán ez így van egyben – senkit nem lehetne kicserélni, bárkit hoznánk a képbe, nem lenne jobb. Sok év, közös esemény, élmény köti össze a csapat tagjait, egyszerűen inspiráljuk egymást. A Kvitt 1996-ban hobbyzenekarnak indult, egy egyszerű, letisztult zenei formát sikerült az (asztalra) tenniük. A jól bevált feldolgozások után, sorban jöttek többnyire bluesra épülő saját dalok, később, bátrabb fúziós kísérletek is helyet kaptak. Ebben a zenekarban valami olyat találtunk meg, amit sehol máshol nem. Egy jam session sorozatnak indult a közös játék. Az idő folyamán a dalok, akárcsak a felállás is változott alkalomról alkalomra, de viszonylag hamar rádöbbentünk és úgy éreztük, hogy ez a baráti csapat így van együtt ez így kell maradjon, és a helyzet azt mutatja nem tévedtünk.”

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_3984.jpg



A Kvitt Band aktuális diagnózisa: A csapat ötletgazdája, alapítótagja és szövegírója Csurulya Csongor - ének, Molnár András Papa (Mustang Blue)-dobok, Tóth Ketske Olivér (Black Betty) - basszusgitár, Vetró B. Sebestyén András (Fernet Blues Company) - gitár, Baricz Lajos Luis (Inogsz)-gitár.

Keep rock n'

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_3982.jpg