Az idei Legfarsang több színvonalas és jól összerakott farsangi előadást hozott, mint az előző években bármikor. Bár az öt középiskola tíz osztályából végül csak hét jött el a megmérettetésre, a bemutatott előadások egytől egyig kigondoltak és szórakoztatóak voltak. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, mégis úgy döntöttek, hogy a tavalyi győztesek kapják ebben az évben is az első díjat. A Református Kollégium XI.A. osztálya tehát duplázott, egy évig újra ők a Legfarsang bajnokai.

A szurkoló osztályok hangoskodása fokozta a hangulatot a sportcsarnokban zajló Legfarsangon, február 20-án, pénteken. Az osztályok ábécé sorrendben mutatták be produkcióikat, amelyet egy öttagú zsűri értékelt. A zsűri tagjai Lung László Zsolt, a Vigadó Művelődési Ház igazgatója, színész, a Városi Színház részéről Molnár Judit, ügyelő, jelmez- és kelléktár vezető és Pap Eszter Edina, irodalmi titkár, a helyi tanács részéről Babos Botond, ifjúsági tanácsos és a városi önkormányzat részéről Vizi Attila, tanácsadó voltak. A harmadik díjat a Bod Péter Tanítóképző X.B. osztálya kapta Párhuzamos univerzumok, avagy a sors csapdájában című produkciójával, második lett a Nagy Mózes Elméleti Líceum X.A. osztálya a Quo vadis? Merre tartasz? című előadásával, az első helyet, ahogyan a tavaly is, a Református Kollégium XI.A. osztálya vitte haza Mamma mia című, rendkívül jól koreografált, ízlésesen kiválasztott zenei betétekkel tűzdelt produkciójával. A bajnokok egy tortát, egy osztálydíszt és kitűzőket nyertek, valamint belépőket az Urbanizé bulira.

Az előadások bemutatása:
I. Református Kollégium, XI.A. osztály, a műsor címe Mamma mia, osztályfőnök: Farkas Ferenc
„Hosszú volt az éjszaka, jó a társaság, későn mentem csak haza, nem vigyáztam rád..." a XI.A. osztály egy negyvenes férfi kicsapongó életét mutatja be. Fiatal korában a táncnak, a zenének, a gengszter életnek élt, de hamar rá kellett jönnie, hogy ez nem minden. Egy esti szórakozásból hazaérvén a felesége kéri számon. Hogy mit von ez maga után? A férfi és a női nem egymásnak feszülését? A darab zenei alapját Michael Jackson és Abba dalok adják.

II. Nagy Mózes Elméleti Líceum, X.A. osztály, a műsor címe Quo vadis? Merre tartasz?, osztályfőnök: Nagy-Babos Edit
Kérdezhetnénk magunktól, egymástól mindannyian. Az emberek a történelem során mindig óhajtották a szabadságot, s mégis majdnem végig diktatúrákban éltek. Hol keményebben, hol finomabban kormányozták őket a különböző hatalmak. De talán a legveszélyesebb – mert a legészrevehetetlenebb – az arc nélküli diktátor – manipulátor. Hogy mi ez? A pénz, az olaj, a fegyver, a gazdasági hatalom vagy a média? Mindenik külön-külön – és mégis együtt. Vedd észre, s keresd a saját utad!

III. Bod Péter Tanítóképző, X.B. osztály, a műsor címe Párhuzamos univerzumok, avagy a sors csapdájában, osztályfőnök: Deme Ildikó
A mulatozásnak, szórakozásnak alapvető feltétele a szabadság. Csak a szabad ember tud igazán kikapcsolódni, örülni mások társaságának. A szabadságtól megfosztott lény életéből hiányzik a derű, a boldogság. Márpedig mindannyian erre vágyunk. Ebből is látszik, hogy mindenkinek rendkívül fontos a szabadság. A kérdés persze az, hogy szabadok vagyunk-e valójában vagy a sors csapdájában vergődünk.