A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület november 4 - december 4 között a Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság finanszírozásával bonyolítja le a Légy önkéntes, tápláld a lelkedet címet viselő projektjét. A projekt első lépéseként november 6 - 8. között Csernátonban tizenhét, 16-35 év közötti kézdiszéki fiatal egy műhelymunkán vett részt. A háromnapos csoportmunka során egy átfogó kampányt dolgoztak ki az önkéntesség népszerűsítése. A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán!

Különböző nem formális módszerek segítségével az önkéntesség népszerűsítését egy modernebb megközelítéssel próbálják megvalósítani. Fontos kiemelni, hogy az önkéntesek társadalmi szerepvállalása komoly közösségépítő erővel bír, hozzájárul a foglalkoztatottság növeléséhez és segíti a munkanélküliek munkaerőpiacra történő visszatérését. Mindezek mellett az önkéntesség önmagában jó és értékes tevékenység, amely mások javát szolgálja, pénzügyi haszonszerzés nélkül. A projekt keretén belül figyelmet fordítanak arra, hogy a térség fiataljait hatékonyan tájékoztassák a közösségi akciókban való részvétel előnyeiről, valamint a szakmai és személyes fejlődés lehetőségeiről is.

A műhelymunkák eredményeként egy kisebb kiadvány vázlata készült el, amely a településünkön fellelhető önkéntes lehetőségeket tár fel, valamint egyéb érdekes dolgok is olvashatóak az önkéntesség fogalmáról. A publikáció vonzóvá teszi az önkéntességet a jövőbeli önkéntesek számára, kiemeli az önkéntesség előnyeit és elmagyarázza az aktuális törvényi szabályozást az önkéntes munkára vonatkozóan.

Fotó: Ayten Kürnaz és Veress Adrienn Nikolett