Zöld Nap Egyesület

» Légy te is a Nemere Útja megvalósítója!

Légy te is a Nemere Útja megvalósítója! - Gondoltál már arra, hogy a közeli településekre kerékpárral is el lehet könnyen jutni? Bejártad már Felső-Háromszék látnivalóit? Ismered a környékünkön fellelhető borvízforrásokat? Most lehetőséged van, hogy a tényekkel megismerkedjél és mások számára is átadd ezt!A Zöld Nap Egyesület és a Cholnoky Jenő Földrajzi Társaság a Polgártárs Alapítvány támogatásával az idén nyáron kijelöl egy 230 km hosszan áthaladó zöld útvonalat. A zöldutak olyan, többfunkciós útvonalak, melyeket a gyalog, lovon, kerékpáron, illetve más motormentes módon közlekedő vagy túrázó emberek számára hozunk létre. Légy aktív részese te is Székelyföld egyik legnagyobb zöld útvonalának a létrehozásában.2011. május - augusztus folyamán terepgyakorlat jellegű 4 kirándulást (bicikli és gyalogtúrák), és közösségi fórumokat fogunk megszervezni. A kirándulások alkalmával GPS méréseket, jelfestéseket, információs táblák elhelyezését végezzük el a Nemere Útja mentén.A táborok a következők: (Minden esetben az alvás sátrakban lesz megoldva iskolaudvaron, a főzés önkénteseink feladata)1. Kézdivásárhely, Ozsdola, Kézdimartonos, Bereck, Lemhény, Kézdialmás, Csomortán, Esztelnek, Kurtapatak, Bélafalva, Kézdiszentkereszt, Kézdiszentlélek, Kiskászon, Kézdiszárazpatek, Kézdikővár, Torja, Kézdivásárhely (május 7-8)2. Kézdivásárhely, Szentkatolna, Hilib, Gelence, Haraly, Zabola, Kovászna, Csomakőrös, Papolc, Zágon, Kézdivásárhely (június 3-5)3. Kézdivásárhely, Imecsfalva, Székelypetőfalva, Székelytamásfalva, Szörcse, Orbaitelek, Cófalva, Lécfalca, Kézdimárkosfalva, Kézdimartonfalva, Hatolyka, Szentkatolna, Kézdivásárhely (július 9-10)4. Kézdivásárhely, Ikafalva, Csernáton, Kézdialbis, Dálnok, Maksa, Eresztevény, Réty, Bita, Nagyborosnyó, Kisborosnyó, Feldoboly, Kézdivásárhely (augusztus 6-7)A projekt sikeréhez szükséges partnerek a következők:KSE - Kerékpár szakosztálya, Kézdivásárhelyi Sportiroda, Ikafalvi Cserkészek, Esztelneki Általános Iskola, az Almási Kelemen Didák Általános Iskola, Háromszéki Hegyimentő Szolgálat, ............... - ez a hely a te szervezetednek van kihagyva.A projekt támogatói: Polgártárs Alapítvány, Toro Impex Kft., Tekergő kerékpárboltMédiatámogatói: Profi Rádió, Pluszportál, Székely Újság, Székely Hírmondó, Siculus Rádió, Háromszék, Szabadidőkalauz, Polyp Tv, Kezdi.infoHírszerző: Ráduly AttilaPlakátterv: Bálint Botond

Gondoltál már arra, hogy a közeli településekre kerékpárral is el lehet könnyen jutni? Bejártad már Felső-Háromszék látnivalóit? Ismered a környékünkön fellelhető borvízforrásokat? Most lehetőséged van, hogy a tényekkel megismerkedjél és mások számára is átadd ezt!

A Zöld Nap Egyesület és a Cholnoky Jenő Földrajzi Társaság a Polgártárs Alapítvány támogatásával az idén nyáron kijelöl egy 230 km hosszan áthaladó zöld útvonalat. A zöldutak olyan, többfunkciós útvonalak, melyeket a gyalog, lovon, kerékpáron, illetve más motormentes módon közlekedő vagy túrázó emberek számára hozunk létre. Légy aktív részese te is Székelyföld egyik legnagyobb zöld útvonalának a létrehozásában.

2011. május - augusztus folyamán terepgyakorlat jellegű 4 kirándulást (bicikli és gyalogtúrák), és közösségi fórumokat fogunk megszervezni. A kirándulások alkalmával GPS méréseket, jelfestéseket, információs táblák elhelyezését végezzük el a Nemere Útja mentén.
A táborok a következők: (Minden esetben az alvás sátrakban lesz megoldva iskolaudvaron, a főzés önkénteseink feladata)
1. Kézdivásárhely, Ozsdola, Kézdimartonos, Bereck, Lemhény, Kézdialmás, Csomortán, Esztelnek, Kurtapatak, Bélafalva, Kézdiszentkereszt, Kézdiszentlélek, Kiskászon, Kézdiszárazpatek, Kézdikővár, Torja, Kézdivásárhely (május 7-8)
2. Kézdivásárhely, Szentkatolna, Hilib, Gelence, Haraly, Zabola, Kovászna, Csomakőrös, Papolc, Zágon, Kézdivásárhely (június 3-5)
3. Kézdivásárhely, Imecsfalva, Székelypetőfalva, Székelytamásfalva, Szörcse, Orbaitelek, Cófalva, Lécfalca, Kézdimárkosfalva, Kézdimartonfalva, Hatolyka, Szentkatolna, Kézdivásárhely (július 9-10)
4. Kézdivásárhely, Ikafalva, Csernáton, Kézdialbis, Dálnok, Maksa, Eresztevény, Réty, Bita, Nagyborosnyó, Kisborosnyó, Feldoboly, Kézdivásárhely (augusztus 6-7)

A projekt sikeréhez szükséges partnerek a következők:
KSE - Kerékpár szakosztálya, Kézdivásárhelyi Sportiroda, Ikafalvi Cserkészek, Esztelneki Általános Iskola, az Almási Kelemen Didák Általános Iskola, Háromszéki Hegyimentő Szolgálat, ............... - ez a hely a te szervezetednek van kihagyva.
A projekt támogatói: Polgártárs Alapítvány, Toro Impex Kft., Tekergő kerékpárbolt
Médiatámogatói: Profi Rádió, Pluszportál, Székely Újság, Székely Hírmondó, Siculus Rádió, Háromszék, Szabadidőkalauz, Polyp Tv, Kezdi.info

Hírszerző: Ráduly Attila
Plakátterv: Bálint Botond

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!