Zöld Nap Egyesület

» Lett nemzeti est a Vigadóban

Lett nemzeti est a Vigadóban - Március 9-én a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület önkéntese, a Lettországból érkezett Ieva Brikmane a Vigadó földszinti termében teltház előtt vetített képes előadással kalauzolta el az érdeklődőket szűlőhazájába.Az érdeklődők betekintést nyerhettek az ország kultúrájába, nemzeti táncaiba, népszokásaiba, és néhány jellegzetes lett ételt is megkóstolhattak.A résztvevőket Ráduly Attila a szervezet elnőke köszöntötte. A másfél órás angol nyelvű előadást Derzsi Katalin, az Európai Önkéntes Szolgálat 'Learning by Doing' projektjének mentora tolmácsolta. Ieván kivül a résztvevők között jelen volt az örmény Gayane Asatryan, a török Ahmed Basik és a két lettországi Dita Mancēviča és Miks Kancevičs (az utóbbi két önkéntes a CIVEK szervezetnél tevékenykedtek egy éven keresztül), akikkel az előadás végén kötetlen beszélgetés alakult ki.Április 12-én 18:00 órától az örmény nemzeti estre kerül sor.A szervezők köszönik a Vigadó vezetőségének a segítséget.A projektet a Fiatalok Lendületben (Youth in Action) program, Európai Önkéntes Szolgálat második alpontja támogatja.Szerző: Ráduly AttilaFotó: Iochom Istvánhttp://zoldnap.info/web/lett-nemzeti-est-latvian-national-evening

Március 9-én a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület önkéntese, a Lettországból érkezett Ieva Brikmane a Vigadó földszinti termében teltház előtt vetített képes előadással kalauzolta el az érdeklődőket szűlőhazájába.

Az érdeklődők betekintést nyerhettek az ország kultúrájába, nemzeti táncaiba, népszokásaiba, és néhány jellegzetes lett ételt is megkóstolhattak.
A résztvevőket Ráduly Attila a szervezet elnőke köszöntötte. A másfél órás angol nyelvű előadást Derzsi Katalin, az Európai Önkéntes Szolgálat "Learning by Doing" projektjének mentora tolmácsolta. Ieván kivül a résztvevők között jelen volt az örmény Gayane Asatryan, a török Ahmed Basik és a két lettországi Dita Mancēviča és Miks Kancevičs (az utóbbi két önkéntes a CIVEK szervezetnél tevékenykedtek egy éven keresztül), akikkel az előadás végén kötetlen beszélgetés alakult ki.
Április 12-én 18:00 órától az örmény nemzeti estre kerül sor.
A szervezők köszönik a Vigadó vezetőségének a segítséget.

A projektet a Fiatalok Lendületben (Youth in Action) program, Európai Önkéntes Szolgálat második alpontja támogatja.

Szerző: Ráduly Attila
Fotó: Iochom István

http://zoldnap.info/web/lett-nemzeti-est-latvian-national-evening

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!