Lezárult a CHANGING VIEW fotó- és rövidfilmverseny sorozat első fordulója

Lezárult a Turulmadár Ifjúsági Iroda júliusban meghirdetett fotó- és rövidfilmverseny sorozatának első fordulója. A CHANGING VIEW címmel indult kezdeményezés célja, hogy a háromszéki fiatalok új perspektívából közelítsenek meg egy-egy adott témát. A több fordulós, képi és rövidfilmes feladatokat kéthetente kell teljesíteni és a további két fordulóra még jelentkezhetnek a 14 és 30 év közötti, Kovászna megyei lakhellyel rendelkező, amatőr fotós és videós fiatalok.

Az első forduló témái minden kategóriában változatosságot nyújtottak: a fotóknál az Ember és természet kapcsolata témában míg a videóknál az Ép testben ép lélek mottóval érkeztek alkotások. Az adott témákban készültek podcast videók is, amelyek az egyesület Facebook oldalán megtekinthetők.

Kategórián belül is voltak opciók: a várt pályaműveket el lehetett készíteni fényképezőgéppel, illetve mobiltelefonnal. Szép számban küldtek be képeket és rövidfilmeket. A szervezők a changingview2020@gmail.com címre várták, illetve várják a készített anyagokat, hiszen a második forduló már kezdetét vette.

Az első forduló nyertesei:

I. Kategória: csak fényképezőgéppel készült fotók
I. díj: Ráduly Sándor: Elvesztem
II. díj: Harai Tamás: Szemle
III. díj: Pulugor Izsák-Tamás: Elveszett bárány

II. Kategória: fényképezőgéppel vagy mobiltelefonnal készült fotók
I. díj: Kis Balázs Ákos: (L)élek
II. díj: Harai Tamás: Házőrző
III. díj: Beian Éva: Beszippantott a természet

Különdíj: Csürös Szabolcs-Robert

III. Kategória: rövidfilm
I. díj: Göröcs Tas-Nimród: Ép testben ép lélek
II. díj: Opra Gergő: Nézz körül!
III. díj: György Márton: Ép testben ép lélek másként
Különdíj: Demeter Hunor: Noi am greșit

A tapasztalat élményén és a kihívás izgalmán túl értékes nyereményeket is nyerhetnek a pályázni vágyók. További információk megtalálhatóak a www.turuliroda.ro oldalon, illetve az iroda Facebook oldalán.