Deme Tamás - Csúcstámadásra fel - fotó: Gál László

Csúcstámadásra fel - fotó: Gál László

» M.D.J. - Motivational Dirt Jam - 2014

M.D.J. - Motivational Dirt Jam - 2014 - Mit keresnek a földbuckák a kézdivásárhelyi sportcsarnok parkolója mellet? Mi célt szolgálnak? Két évvel ezelőtt kerültek oda, hogy kialakítás után ugratókká váljanak a biciklisek számára.Igen, ez volt a fő cél. Emellet azonban szívesen látogatták őket a környékbeli lakosok is, a páratlan minőségű termőföldet tökéletesnek találták virágjaik, szobanövényeik számára.A frissen kialakított ugrókat előszeretettel használták a homokozni (földezni) vágyó kisgyerekek, mindig külön kellett velük tárgyalni, hogy legyenek szívesek feláldozni legújabb építményük és hagyjanak minket is ugratni. Igaznak bizonyult a mondás is miszerint: A kutya is dombra sz*rik, jelen esetben az érkező tetejére. A kutyabarátok kedvenc sétáltató helyévé vált területen az ugratók szinte hívogatják ebjeinket: Gyere, csinálj ide. Na de, ezekkel számolni kell, ha nem egy félreeső helyen építesz pályát és nincs elkerítve.Mindezek kellemetlen, olykor ironikus helyzetek ellenére nem zavartattuk túl sokat magunkat. A tökéletes virágföldnek elhordott érkezők felszínét kipótoltuk, a kisgyerekekkel diplomatikusan és határozottan tárgyaltunk, a kutya kakit eltakarítottuk (olykor nem szándékosan, hátsókerékkel).Csináltuk, mert megérte. Megérte a biciklizésért, az esésekért, a jó hangulatért. Volt is, aki csinálja. Az akkori banda legalább tíz riderből állt. Ez két évvel ezelőtt. Bizonyos okok miatt mára a városban alig akad aktív dirtes. Pedig a lehetőségek adottak.A lehetőségeken javítani akarattal lehet. A kezdést és újrakezdést ösztönözve, a város és néhány lelkes barát segítségével a pályát helyreállítjuk és a 2014- es augusztusi Őszi sokadalom keretén belül szervezünk egy barátságos versenyt, ami az M.D.J. (Motivational Dirt Jam) névre lett keresztelve. Az eseményre a környékbeli városokból is várunk ridereket.Az előkészületeknek lassan a végéhez közleledünk. A pályát még mindig alakítjuk, finomítjuk az ugrókat az utolsó pillanatig. Úgy néz ki időben befejezünk mindent. Hála a jó csapatnak és a kitartó munkának. Nekik személy szerint is óriási köszönet jár. Szóval! Boti, Kadi, Nemes, Ákos, Péter, Donzse, Fegyver, Krisztina, Kémenes. Hatalmas taps!A támogatóknak hála, két fő kategoriában is lehet majd nevezni. Lesz Best line és Best trick, mindkettőben különválasztjuk az MTB és BMX ridereket.Részletes program: Harmincadikán négykor kezdünk!https://www.facebook.com/events/674583842624801Stay true!

Mit keresnek a földbuckák a kézdivásárhelyi sportcsarnok parkolója mellet? Mi célt szolgálnak? Két évvel ezelőtt kerültek oda, hogy kialakítás után ugratókká váljanak a biciklisek számára.

Igen, ez volt a fő cél. Emellet azonban szívesen látogatták őket a környékbeli lakosok is, a páratlan minőségű termőföldet tökéletesnek találták virágjaik, szobanövényeik számára.

A frissen kialakított ugrókat előszeretettel használták a homokozni (földezni) vágyó kisgyerekek, mindig külön kellett velük tárgyalni, hogy legyenek szívesek feláldozni legújabb építményük és hagyjanak minket is ugratni. Igaznak bizonyult a mondás is miszerint: A kutya is dombra sz*rik, jelen esetben az érkező tetejére. A kutyabarátok kedvenc sétáltató helyévé vált területen az ugratók szinte hívogatják ebjeinket: Gyere, csinálj ide. Na de, ezekkel számolni kell, ha nem egy félreeső helyen építesz pályát és nincs elkerítve.



Mindezek kellemetlen, olykor ironikus helyzetek ellenére nem zavartattuk túl sokat magunkat. A tökéletes virágföldnek elhordott érkezők felszínét kipótoltuk, a kisgyerekekkel diplomatikusan és határozottan tárgyaltunk, a kutya kakit eltakarítottuk (olykor nem szándékosan, hátsókerékkel).

Csináltuk, mert megérte. Megérte a biciklizésért, az esésekért, a jó hangulatért. Volt is, aki csinálja. Az akkori banda legalább tíz riderből állt. Ez két évvel ezelőtt. Bizonyos okok miatt mára a városban alig akad aktív dirtes. Pedig a lehetőségek adottak.

A lehetőségeken javítani akarattal lehet. A kezdést és újrakezdést ösztönözve, a város és néhány lelkes barát segítségével a pályát helyreállítjuk és a 2014- es augusztusi Őszi sokadalom keretén belül szervezünk egy barátságos versenyt, ami az M.D.J. (Motivational Dirt Jam) névre lett keresztelve. Az eseményre a környékbeli városokból is várunk ridereket.

Az előkészületeknek lassan a végéhez közleledünk. A pályát még mindig alakítjuk, finomítjuk az ugrókat az utolsó pillanatig. Úgy néz ki időben befejezünk mindent. Hála a jó csapatnak és a kitartó munkának. Nekik személy szerint is óriási köszönet jár. Szóval! Boti, Kadi, Nemes, Ákos, Péter, Donzse, Fegyver, Krisztina, Kémenes. Hatalmas taps!

A támogatóknak hála, két fő kategoriában is lehet majd nevezni. Lesz Best line és Best trick, mindkettőben különválasztjuk az MTB és BMX ridereket.

Részletes program: Harmincadikán négykor kezdünk!
https://www.facebook.com/events/674583842624801

Stay true!

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!