MAGMA Kortárs Közeg - MAGMA: N.E.U.R.O. és KOZOMA - fotó: Ördög-Gyárfás Ágota

MAGMA: N.E.U.R.O. és KOZOMA - fotó: Ördög-Gyárfás Ágota

» Magma Kiállítótér Családban marad sorozatának 3. kiállítása

Magma Kiállítótér Családban marad sorozatának 3. kiállítása - 3 MATTIS // Három művész, három generáció, egy család.A művészi hajlam öröklődését, átörökítését illusztrálja a Magma Kiállítótér Családban marad sorozatának 3. kiállítása, amely az éppen 130 éve született, európai hírű Mattis-Teutsch János (1884-1960), a Sepsiszentgyörgyhöz szorosan kötődő Mattis János (1913-1988) és a jeles hologramművész, Mattis-Teutsch Waldemar (1950-) munkáit mutatja be. A tárlat nemcsak a kiállított műalkotások nagyszerűsége, hanem a három művészgeneráció párhuzamba állítása okán is rendkívüli. A közel három hétig látogatható kiállítás a három kivételes tehetségű művész munkásságának egy-egy keresztmetszetét nyújtja. A Székely Nemzeti Múzeum anyaga és a család hagyatéka szokatlan módon, részben a Gyárfás Jenő Képtár felújítási munkálatai miatt, a Magma Kortárs Kiállítótérben kap helyet, ezzel jelezve a rugalmas átjárhatóságot, kölcsönösséget a múzeum egységei között. Megnyitó: március 13-án, csütörtökön, 19 órától. Köszöntőt mond: Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. A kiállítást megnyitja: Bartha Zonga, muzeológus.A tárlat március 30-ig látogatható, hétfő kivételével, naponta 11-19 óra között.

3 MATTIS // Három művész, három generáció, egy család.
A művészi hajlam öröklődését, átörökítését illusztrálja a Magma Kiállítótér Családban marad sorozatának 3. kiállítása, amely az éppen 130 éve született, európai hírű Mattis-Teutsch János (1884-1960), a Sepsiszentgyörgyhöz szorosan kötődő Mattis János (1913-1988) és a jeles hologramművész, Mattis-Teutsch Waldemar (1950-) munkáit mutatja be. A tárlat nemcsak a kiállított műalkotások nagyszerűsége, hanem a három művészgeneráció párhuzamba állítása okán is rendkívüli. A közel három hétig látogatható kiállítás a három kivételes tehetségű művész munkásságának egy-egy keresztmetszetét nyújtja. 
A Székely Nemzeti Múzeum anyaga és a család hagyatéka szokatlan módon, részben a Gyárfás Jenő Képtár felújítási munkálatai miatt, a Magma Kortárs Kiállítótérben kap helyet, ezzel jelezve a rugalmas átjárhatóságot, kölcsönösséget a múzeum egységei között. 

Megnyitó: március 13-án, csütörtökön, 19 órától. 
Köszöntőt mond: Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. 
A kiállítást megnyitja: Bartha Zonga, muzeológus.

A tárlat március 30-ig látogatható, hétfő kivételével, naponta 11-19 óra között.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!