MAGMA Kortárs Közeg - MAGMA: N.E.U.R.O. és KOZOMA - fotó: Ördög-Gyárfás Ágota

MAGMA: N.E.U.R.O. és KOZOMA - fotó: Ördög-Gyárfás Ágota

» MAGMA - pulzART - ANTIK Sándor Világkép - Memória - Rekonstrukció című egyéni kiállítása

MAGMA - pulzART - ANTIK Sándor Világkép - Memória - Rekonstrukció című egyéni kiállítása - A sepsiszentgyörgyi MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér és a pulzART kortárs összművészeti fesztivál tisztelettel meghívja Önt ANTIK Sándor Világkép - Memória - Rekonstrukció című egyéni kiállításának megnyitójára 2013. szeptember 5-én, csütörtökön 18 órára.Virtuális megnyitót tart ÁGOSTON Vilmos iró, irodalomkritikus, művészeti iró Texaszból.KEREKASZTAL:INTERDISZCIPLINÁRIS BESZÉLGETÉS a kiállításhoz kapcsolódóan 2013. szeptember 6-án 15:30 órától ANTIK Sándor, vizuális művész; Diana MARINCU, művészettörténész; IVÁCSON András Áron, filozófus; KÁNYÁDI Irén, filozófus; SZÉKELY Sebestyén György, művészettörténész, a kerekasztal moderátora és a MAGMA szervezőinek részvételével. Helyszín a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér.A kiállítás október 4-ig látogatható, hétfő kivételével, naponta 11-19 óra között.Bővebb információ a www.magmacm.roA kiállítás átfogó válogatást mutat be ANTIK Sándor elmúlt három évtizedben készült műveiből. Ahogy a cím is sugallja, a kiállítás rendezése és bemutatása három szempontot követ. Bemutatja az alkotó művész felfogásának és világképének változásait az illető periódusban. A kulturális memória szempontjából nézve, olyan művek kerülnek előtérbe amelyek emblematikus alkotásai voltak a 80-as évek hazai és nemzetközi művészeti rendezvényeinek, és amelyek egy része ismeretlen maradt a közönség számára valamilyen oknál fogva. Rekonstrukció - régebbi művészeti akciók és performance-ok, melyek egyetlen alkalommal kerültek bemutatásra vagy megismételhetetlenek; installációk, melyek élményeit nagymértékben meghatározta egy adott térbeli, időbeli és történelmi kontextus;  művészeti események és alkotások, melyek csak a róluk készült fényképek, leírások, audiovizuális dokumentumok nyomán rekonstruálhatóak.  Egyébként a rekonstrukció szempontját maga a művész is érvényesíti, amikor régebbi munkáinak műfaji vagy technikai átírásait valósítja meg és alkotja újra.ANTIK Sándor 1950-ben született Szászrégenben. 1975-ben diplomázott a Ion Andreescu Képzőművészeti Főiskolán, Kolozsvárt. Ana Lupaş és Dan Spătaru tanítványa volt. 2005-ben szerzett DLA tudományos fokozatot a Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia Szakán, Budapesten. Jelenleg egyetemi docens a nagyváradi PKE Képzőművészet/Reklámgrafika tanszékén. Kutatási területei: vizuális művészet, vizuális kommunikáció, médiatörténet, multimédia és intermédia. Szobrászati-, akció-, installáció és intermédia művészeti műfajú alkotásait bemutatta többek között Berlinben (2010), San Franciscóban (2010), Londonban (2011), Milanóban (2011),valamint a Velencei Biennálén (1999).

A sepsiszentgyörgyi MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér és a pulzART kortárs összművészeti fesztivál tisztelettel meghívja Önt ANTIK Sándor Világkép - Memória - Rekonstrukció című egyéni kiállításának megnyitójára 2013. szeptember 5-én, csütörtökön 18 órára.

Virtuális megnyitót tart ÁGOSTON Vilmos iró, irodalomkritikus, művészeti iró Texaszból.

KEREKASZTAL:
INTERDISZCIPLINÁRIS BESZÉLGETÉS a kiállításhoz kapcsolódóan 2013. szeptember 6-án 15:30 órától ANTIK Sándor, vizuális művész; Diana MARINCU, művészettörténész; IVÁCSON András Áron, filozófus; KÁNYÁDI Irén, filozófus; SZÉKELY Sebestyén György, művészettörténész, a kerekasztal moderátora és a MAGMA szervezőinek részvételével. Helyszín a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér.

A kiállítás október 4-ig látogatható, hétfő kivételével, naponta 11-19 óra között.
Bővebb információ a www.magmacm.ro

A kiállítás átfogó válogatást mutat be ANTIK Sándor elmúlt három évtizedben készült műveiből. Ahogy a cím is sugallja, a kiállítás rendezése és bemutatása három szempontot követ. 
Bemutatja az alkotó művész felfogásának és világképének változásait az illető periódusban. 
A kulturális memória szempontjából nézve, olyan művek kerülnek előtérbe amelyek emblematikus alkotásai voltak a 80-as évek hazai és nemzetközi művészeti rendezvényeinek, és amelyek egy része ismeretlen maradt a közönség számára valamilyen oknál fogva. 
Rekonstrukció - régebbi művészeti akciók és performance-ok, melyek egyetlen alkalommal kerültek bemutatásra vagy megismételhetetlenek; installációk, melyek élményeit nagymértékben meghatározta egy adott térbeli, időbeli és történelmi kontextus;  művészeti események és alkotások, melyek csak a róluk készült fényképek, leírások, audiovizuális dokumentumok nyomán rekonstruálhatóak.  Egyébként a rekonstrukció szempontját maga a művész is érvényesíti, amikor régebbi munkáinak műfaji vagy technikai átírásait valósítja meg és alkotja újra.

ANTIK Sándor 1950-ben született Szászrégenben. 1975-ben diplomázott a Ion Andreescu Képzőművészeti Főiskolán, Kolozsvárt. Ana Lupaş és Dan Spătaru tanítványa volt. 2005-ben szerzett DLA tudományos fokozatot a Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia Szakán, Budapesten. Jelenleg egyetemi docens a nagyváradi PKE Képzőművészet/Reklámgrafika tanszékén. Kutatási területei: vizuális művészet, vizuális kommunikáció, médiatörténet, multimédia és intermédia. Szobrászati-, akció-, installáció és intermédia művészeti műfajú alkotásait bemutatta többek között Berlinben (2010), San Franciscóban (2010), Londonban (2011), Milanóban (2011),valamint a Velencei Biennálén (1999).

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!