Folytatódik dr. Reisinger János sepsiszentgyörgyi előadássorozata Világszem: a magyar költészet dicsérete címmel.

A nyári szünet után, októbertől folytatja dr. Reisinger János művészet- és irodalomtörténész Világszem című, sepsiszentgyörgyi irodalmi kitekintőinek sorát.

Az előadások helyszíne továbbra is a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron terme.

Előadásaiban ezúttal is a magyar költészet fontos vetületeire és alkotóira nyújt versmondással, verselemzésekkel tarkított rálátást, a következő három nagy téma mentén: Magyar költők az önismeretről (2019. október 10-én), Magyar költők a szerelemről (2019. november 7-én), Magyar költők a boldogságról (2019. december 5-én).

Szeretettel várunk minden érdeklődőt tehát 2019. október 10-én, csütörtökön, 18 órától, könyvtárunk Gábor Áron termébe, a Világszem-sorozat első őszi előadására, amelynek címe és témája: Magyar költők az önismeretről: Bessenyei György, Arany János, József Attila.

Az előadóról bővebben:
Dr. Reisinger János magyarországi irodalomtörténész, az irodalomtudomány kandidátusa (MTA), 35 éve tart ismeretterjesztő előadásokat a Kárpát-medence különböző településein, bemutatva a magyar költészet és képzőművészet legjelesebb darabjait vagy kellőképpen nem méltányolt alkotásait. Előadásai tíz éve szerepelnek rendszeresen a Duna TV műsorán, a www.bibliacentrum.hu honlapról több száz előadásaingyenesen letölthető.

Előadásai után szívesen válaszol a közönség kérdéseire, illetve dedikálja azok tárgyához tartozó könyveit.