Kézdi.infó - Szerkeszd saját borítóképed a kézdi.infó oldaladon

Szerkeszd saját borítóképed a kézdi.infó oldaladon

» Magyar Kultúra Napja - harmadszor is az EMI-vel

Magyar Kultúra Napja - harmadszor is az EMI-vel - A Kézdivásárhelyi Erdélyi Magyar Ifjak és a Vigadó Művelődési Ház, január 22-én szerdán, a Magyar Kultúra Napján 17:00-tól filmvetítéssel és 19:00-tól Slam Poetry esttel várják az érdeklődőket a Vigadó Művelődési Ház emeleti kiállítótermében.A vetítésre Fábri Zoltán, Körhinta című 1956-os filmjét választották. Az alkotást az 1956-os cannes-i filmfesztiválon Arany Pálma díjra jelölték. A Magyar Filmművészek Szövetsége 1968-ban választotta be a tizenkét legjobb magyar film közé. Színészek: Törőcsik Mari, Soós Imre, Szirtes Ádám, Barsi Béla, Kiss Manyi, Suka Sándor, Farkas Antal.A Slam Poetry est keretein belül fellépnek a sepsiszentgyörgyi Slam csapat tagjai: Kocsis István, Morar Ervin és Ferentz Anna-Kata. Az érdeklődőknek jó hangulatot és forró italokat biztosítunk.A Magyar Kultúra Napját január 22-én ünnepeljük, már 1989 óta, mivel ezen a dátumon ünnepeljük a Magyar Himnusz születését. Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be költeményét. A Kézdivásárhelyi Erdélyi Magyar Ifjak, minden évben ezen a napon különböző rendezvényekkel készül az érdeklődők számára.

A Kézdivásárhelyi Erdélyi Magyar Ifjak és a Vigadó Művelődési Ház, január 22-én szerdán, a Magyar Kultúra Napján 17:00-tól filmvetítéssel és 19:00-tól Slam Poetry esttel várják az érdeklődőket a Vigadó Művelődési Ház emeleti kiállítótermében.


A vetítésre Fábri Zoltán, Körhinta című 1956-os filmjét választották. Az alkotást az 1956-os cannes-i filmfesztiválon Arany Pálma díjra jelölték. A Magyar Filmművészek Szövetsége 1968-ban választotta be a tizenkét legjobb magyar film közé. Színészek: Törőcsik Mari, Soós Imre, Szirtes Ádám, Barsi Béla, Kiss Manyi, Suka Sándor, Farkas Antal.
A Slam Poetry est keretein belül fellépnek a sepsiszentgyörgyi Slam csapat tagjai: Kocsis István, Morar Ervin és Ferentz Anna-Kata. Az érdeklődőknek jó hangulatot és forró italokat biztosítunk.

A Magyar Kultúra Napját január 22-én ünnepeljük, már 1989 óta, mivel ezen a dátumon ünnepeljük a Magyar Himnusz születését. Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be költeményét. A Kézdivásárhelyi Erdélyi Magyar Ifjak, minden évben ezen a napon különböző rendezvényekkel készül az érdeklődők számára.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!