Motto: Nagy dolgokat tenni nem tudunk, csak kicsiket nagy szeretettel.. (Szent Teréz)

A könyvbemutatónk ötletgazdája, tervezője, szervezője, lebonyolítója, a Kézdivásárhelyi Nők Egyesületének tiszteletbeli tagja: Meister Éva színművésznő.

Felejthetetlen élményekkel gazdagodva, lelkileg feltöltődve tértünk haza könyv-és kézimunka bemutatóinkról.
2015 április 9 én érkeztünk meg az egyesületünk tagjaiból heten: Biszak Enikő, Cosa Katalin, Dóczé Tünde, Erőss Mária, Fülöp Magdolna, Simon Emese, Sylveszter Ibolya, Szolnokra, az első szálláshelyünkre. Szöllősi Zsuzsa fogadott bennünket az Alcsi Holt Tisza Vendégház kedves tulajdonosa és Meister Éva a rendezvényünk főszervezője. Első bemutatónk a Verseghy Ferenc Könyvtárban volt megtartva. Könyveinket, kézimunkáinkat, húsvéti süteményeinket sok szeretettel fogadták. Az est háziasszonya Meister Éva színmúvésznő bemutatta az egyesületünk tevékenységeit, jótékonysági akcióit.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_3662_3.jpg


Második nap, április 10-én a Szolnoki Alcsi Holt Tisza Vendégház szervezett számunkra egy ünnepi vacsorát, az egyesületünk által kiadott recepteskönyvekből összeállított menűsorral, itt ismét kiállítottuk a könyveinket és kézimunkáinkat. A rendezvény főszervezője, Meister Éva kedves barátnőnk mellett az est szervezői Vidra Sándor, a szolnoki Erdély Barátainak Köre Kulturális Egyesület elnöke, a szolnoki Székely Leszármazottak Közösségének tagjai voltak. Közreműködött a szolnoki „Sodrás”Népiegyüttes, akik szórakoztatták a nagyszámú vendégsereget, húzták a talpalávalót. Örömünk tetézésére, a gyöngyösi barátaink, Abonyi László és kedves felesége, Marcsi, Darú Gáborné, Lenke is eljöttek velünk ünnepelni.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_3663_3.jpg


Másnap, útban Felvidék fele Szentendrén állomásoztunk, ahol Trombitás Gábor, a Szentendrei Európai Civil Koordinációs Egyesület elnöke, Trombitásné Dévai Éva, Boda Anikó képviselőasszony voltak a kedves vendégfogadóink. Megebédeltünk és ellátogattunk a Marcipán múzeumba.
Felvidék, Délvidék és Erdély, Magyarország asszonyai taláIkoztunk Bátorkeszin 2015, április 11-én. Itt is, mint minden bemutatónkon az est háziasszonya Meister Éva színművésznő, volt, aki Kriza János Vadrózsák című gyűjteményéből részleteket adott elő nagy sikerrel.
Teleki Júlia délvidéki írónő négy könyvét mutatta be. Az igazi döbbenet a találkozó kezdetén a csúrogi származású nemzettestvérünk bemutatója volt.Elmesélte a délvidékiek szenvedéseit amin keresztül- mentek a II. Világháború időszakában.
Szőnyi Kinga a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke hozta magával a CseresnyésMagdolna által, jótékonyságra, a rászorulók segítésére, felajánlt könyveit. Itt a Bátorkeszi Református Egyházközösség fogadott. Mucska Matild és Szenczi Júlia barátainkkal is itt találkoztunk. Jelen volt a búcsi Kultúráért és Turizmusért Társulás elnökasszonya, Szobi Eszter is, aki csapatunkat látta vendégül 2 nap, az Emese Vendégházában.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_3664_3.jpg


Biszak Enikővel itt is bemutattuk receptes és énekes könyveinket. Búcs egyik ékszere Felvidéknek és a lakói hihetetlen emberszeretettel, magyarérzéssel megáldott becsületes,nagyszívű emberek. Szobi Eszter elnökasszony volt a vendégfogadónk, szállásadónk, örzőangyalunk. A panziója volt szálláshelyünk, ahol megölelhettük délvidéki, felvidéki, magyarországi barátainkat és ők minket, székelyeket. Itt volt, Bátokkeszi után, a nagy találkozó a Községi Hivatal Dísztermében. Teleki Júlia délvidéki írónő könyvbemutatója után a meghatodottsággal, könnyeinkkel küszködve tértünk át az általunk elhozott könyvek, kézimunkák bemutatására. MeisterÉva színművésznő , szívből tárta elénk a népünket ért sérelmeket, az anyaországtól elcsatolt magyarság küzdelmeit,Ő, aki szívén hordja a múltat, jelent és jövőt..

A szentendrei barátaink,Trombitás Gábor az Európai Civil Koordinációs Egyesület elnöke és kedves felesége Dévai Éva is eljöttek a könyvbemutatónkra. A búcsi asszonyok is szép kézimunkákat állítottak ki a mieink mellett. A könyveinket és kézimunkáinkat itt is értékelték. Barátságok kötődtek és erősödtek meg, Szobi Eszter háziasszonyunk verhetetlen a szervezésben, vendégszeretete pedig felülmúlhatatlan!

Búcson megtekintettük a Szobi Eszter által gyűjtögetett babákat a Népviseleti babák házában és a község más nevezetességeit.
Este Karkó János polgármester úr fogadott minket és vacsora után borkostolón ízlelgettük az általa termelt szőlőkből készített nemes borokat.
Jászkiséren,2015,április 13-án, Balogh György kultúrigazgató úr és az Egyetértés Nyugdíjas Klub tagjai, Kiss Jánosné, Panna elnöknő fogadott minket. Az est háziasszonya, Meister Éva itt is kitett magáért, megható ünnepi megnyítójával. A nyugdíjas klub, Búzavirág dalcsoportja népdalokat énekelt. A klub tagjai kis kiállítást hoztak össze ez alkalomra és süteményekkel kináltak minket. Felkértek az együttműködésre, a baráti kapcsolattartásra, amit mi örömmel fogadtunk.

A Gyöngyös Város Barátainak Köre elnöke, Balázs Ernő, kedves felesége Balázs Klára, Bolyky József és kedves felesége Bolyky Margit valamint Kovács Krisztina asszony, az egyesület tagjai eljöttek a Jászkiséri rendezvényünkre. Nagy meglepetés volt számunkra és büszkék vagyunk barátainkra, akik minden alkalmat megragadnak, hogy feltőthessenek minket szeretetük energiájával.

Köszönjük Meister Éva színművésznőnek, hogy lehetőséget teremtett e rendezvény megszervezésével, hogy ismét megismerhettünk egy magyarországi tájrészt, valamint bemutathattuk még Felvidéken is könyveinket, hagyományos szokásainkat, ételeinket, kézimunkáinkat, énekeinket.
Köszönet minden szervezőnek, résztvevőnek, házigazdáinknak, soförünknek, Nagy Lászlónak, meglepetésként érkező barátainknak, hogy széppé tették e pár napunkat, felejthetelen emlékekkel gazdagodtunk, erőt gyűjthettünk a folytatásra. Isten áldjon Mindnyájatokat!

A Kézdivásárhelyi Nők Egyesületének tagjainak nevében
Fülöp Magdolna