Kézdivásárhelyi Kosárlabda - Kézdivásárhelyi Kosárlabda

Kézdivásárhelyi Kosárlabda

» Magyarország győzelmével ért véget az U18-as női EB

Magyarország győzelmével ért véget az U18-as női EB - Vasárnap este a Magyarország - Észtország (58-52) döntő mérkőzéssel ért véget Nagyváradon a B osztályos U18-as női kosárlabda EB. Az első három csapat Magyarország, Észtorszag és Izrael feljutott az A osztályba, míg onnan az utolsó három csapat Görögország, Törökország, Svédország esett ki, így ők a jövő évben a B osztályban folytassák. Az A osztályos EB Portugáliában zajlott és Oroszország győzött Franciaország és Spanyolország előtt.A román válogatott a 12-ik helyen végzett a B osztályban. A keretben a négy székelyföldi lány remekül szerepelt, mondhatjuk, hogy a válogatott 'gerincét' a székelyek alkották.A Pécsen játszó Lénárt Paula lett a román válogatott legjobb játékosa, a hét mérkőzésen négyszer ért el dupla-duplát és átlagban 28 perc alatt 10,3 pontot, 12 lépattanót szerzett, Kelemen Kincső 26, 3 perc alatt 6 3 pontot és 4,6 lépattanót gyűjtött, Debreczi Iringó 14,3 perc alatt 2,9 pontot, 4,1 lépattanót szerzett és az udvarhelyi Buzogány Zsuzsa 7,7 perc alatt 0,6 pontot és 3,4 lépattanóval segítette a csapatat.1. Magyarország2. Észtország3. Izrael4. Lettország5. Finnország6. Montenegró7. Bulgária8. Anglia9. Ukrajna10. Németország11. Bosznia-Hercegovina12. Románia13. Írország14. Luxemburg15. Izland16. Dánia17. SvájcA képen Lénárt Paula és a pécsi csapattársa, Nagy Dorottya - ezúttal ellenfelekként.

Vasárnap este a Magyarország - Észtország (58-52) döntő mérkőzéssel ért véget Nagyváradon a B osztályos U18-as női kosárlabda EB. Az első három csapat Magyarország, Észtorszag és Izrael feljutott az A osztályba, míg onnan az utolsó három csapat Görögország, Törökország, Svédország esett ki, így ők a jövő évben a B osztályban folytassák. Az A osztályos EB Portugáliában zajlott és Oroszország győzött Franciaország és Spanyolország előtt.

A román válogatott a 12-ik helyen végzett a B osztályban. A keretben a négy székelyföldi lány remekül szerepelt, mondhatjuk, hogy a válogatott "gerincét" a székelyek alkották.

A Pécsen játszó Lénárt Paula lett a román válogatott legjobb játékosa, a hét mérkőzésen négyszer ért el dupla-duplát és átlagban 28 perc alatt 10,3 pontot, 12 lépattanót szerzett, Kelemen Kincső 26, 3 perc alatt 6 3 pontot és 4,6 lépattanót gyűjtött, Debreczi Iringó 14,3 perc alatt 2,9 pontot, 4,1 lépattanót szerzett és az udvarhelyi Buzogány Zsuzsa 7,7 perc alatt 0,6 pontot és 3,4 lépattanóval segítette a csapatat.

1. Magyarország
2. Észtország
3. Izrael
4. Lettország
5. Finnország
6. Montenegró
7. Bulgária
8. Anglia
9. Ukrajna
10. Németország
11. Bosznia-Hercegovina
12. Románia
13. Írország
14. Luxemburg
15. Izland
16. Dánia
17. Svájc

A képen Lénárt Paula és a pécsi csapattársa, Nagy Dorottya - ezúttal ellenfelekként.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!