Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete - Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete

Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete

» Március idusa a Kézdivásárhelyi Nők Egyesületénél

Március idusa a Kézdivásárhelyi Nők Egyesületénél - 2014 március 15.-én 17 órakor megnyitottuk a Vigadó kiállítótermében az - Emlékeink szárnyán - című kiállítást. Egyesületünk immár hagyományt teremtett a Március 15.-i kiállításaival, amelyek témájának anyaga mindig a múltat idézte. Ez volt a hatodik alkalom.Ahogy telnek, múlnak az évek szaporodnak emlékeink, szívesen nézegetjük a sárgult leveleinket, a régi albumok kopott képeit látva, meghatódva idézünk fel egy-egy nagy napot, kedves rokon vagy ismerős mosolyog ránk róluk, aki talán már nincs is közöttünk.Jól esik nosztalgiázni, régi színészek arcát látni, bélyegeink, szalvétáink, gyermekkori játékaink közt elidőzni. Nagymamáink konyhájából megmaradt edények, használati tárgyak felmelengetik lelkünket, még a gyermekkori ízeket is érezzük szánkban, halljuk nagymamánk, édesanyánk ebédhez hívogató szavát. Látjuk sürögni, forogni a kis kályha mellett, amint kedvenc tésztánkkal megörvendeztet.Mert olyan jót senki nem tud sütni a világon, mint ŐK!!!Tavaly és tavalyelőtt az egyesületünk tagjaival összegyűjtöttük a recepteket a régi szép időkből és március 15.-én, mindkét alkalommal, szintén ott tartottuk a receptes füzetkéink bemutatóját sütemény kiállítással fűszerezve. Most kürtöskaláccsal kínáltuk a jelenlévőket.Nem dicséretes kor volt a Ceausescu-regim, de maradtak kedves emlékeink abból a korból is, hisz jó, fülbemászó dallamú énekeket tanítottak, zsenge gyermekként büszkén hordtuk a pionírruhát is.Most próbáltunk a még megmaradt, féltve őrzött tárgyi emlékeinkből ízelítőt adni, berendezve egy pionírsarkot, egy régi idők konyhasarkot, íróasztalt a múltból. Hoztuk a gyermekkori gyűjteményeinket, ami a mai fiataloknak nevetséges is lehet, de nekünk kedves emlék. Volt ott baba, bélyeg, szalvéta, színészkép, képeslap, ünnepi köszöntők, könyvek, régi öltözékek képei, fényképalbumok, gyermekkori képek. A kiállításon is ott voltak kedves barátaink is Szentendréről: Trombitás Gábor úr, az Európai Civil Koordinációs Egyesület elnöke, Trombitásné Dévai Éva tiszteletbeli tagunk és Jolanda Willemse a Szentendrei Nemzetközi Kapcsolatok vezetőségi tagja.Vendégszereplőink: Bagoly Anabella, Pászka Róbert, Handra Szintia, Pap Andrea és a Gyergyai Barna tanár úr növendékei voltak.A március 15.-i ünnepségi készülődésekben, egyesületünk is kivette a részét. Asszonyaink készítették el a nagy székely kokárdát és a nagy székelyzászlókat, amelyek a Gábor Áron szobornál voltak elhelyezve és mi virágoztuk fel Gábor Áron ágyúját.Köszönet ezért: Bagoly Erzsébetnek, Deák Irénnek, Pászka Évának és Biszak Enikőnek. Köszönet az asszonyoknak, akik a kiállítás összehozásában, felrakásában segítettek: Szász Piroskának, Győrfi Ildikónak, Mátyás Ibolyának, Bertalan Katalinnak, Könczey Évának, Biszak Mártának és minden tagunknak, aki hozzájárult a kiállítás megvalósításához.Fülöp Magdolna

2014 március 15.-én 17 órakor megnyitottuk a Vigadó kiállítótermében az - Emlékeink szárnyán - című kiállítást. 
Egyesületünk immár hagyományt teremtett a Március 15.-i kiállításaival, amelyek témájának anyaga mindig a múltat idézte. Ez volt a hatodik alkalom.

Ahogy telnek, múlnak az évek szaporodnak emlékeink, szívesen nézegetjük a sárgult leveleinket, a régi albumok kopott képeit látva, meghatódva idézünk fel egy-egy nagy napot, kedves rokon vagy ismerős mosolyog ránk róluk, aki talán már nincs is közöttünk.

Jól esik nosztalgiázni, régi színészek arcát látni, bélyegeink, szalvétáink, gyermekkori játékaink közt elidőzni. Nagymamáink konyhájából megmaradt edények, használati tárgyak felmelengetik lelkünket, még a gyermekkori ízeket is érezzük szánkban, halljuk nagymamánk, édesanyánk ebédhez hívogató szavát. Látjuk sürögni, forogni a kis kályha mellett, amint kedvenc tésztánkkal megörvendeztet.

Mert olyan jót senki nem tud sütni a világon, mint ŐK!!!
Tavaly és tavalyelőtt az egyesületünk tagjaival összegyűjtöttük a recepteket a régi szép időkből és március 15.-én, mindkét alkalommal, szintén ott tartottuk a receptes füzetkéink bemutatóját sütemény kiállítással fűszerezve. Most kürtöskaláccsal kínáltuk a jelenlévőket.
Nem dicséretes kor volt a Ceausescu-regim, de maradtak kedves emlékeink abból a korból is, hisz jó, fülbemászó dallamú énekeket tanítottak, zsenge gyermekként büszkén hordtuk a pionírruhát is.

Most próbáltunk a még megmaradt, féltve őrzött tárgyi emlékeinkből ízelítőt adni, berendezve egy pionírsarkot, egy régi idők konyhasarkot, íróasztalt a múltból. Hoztuk a gyermekkori gyűjteményeinket, ami a mai fiataloknak nevetséges is lehet, de nekünk kedves emlék. Volt ott baba, bélyeg, szalvéta, színészkép, képeslap, ünnepi köszöntők, könyvek, régi öltözékek képei, fényképalbumok, gyermekkori képek. A kiállításon is ott voltak kedves barátaink is Szentendréről: Trombitás Gábor úr, az Európai Civil Koordinációs Egyesület elnöke, Trombitásné Dévai Éva tiszteletbeli tagunk és Jolanda Willemse a Szentendrei Nemzetközi Kapcsolatok vezetőségi tagja.
Vendégszereplőink: Bagoly Anabella, Pászka Róbert, Handra Szintia, Pap Andrea és a Gyergyai Barna tanár úr növendékei voltak.

A március 15.-i ünnepségi készülődésekben, egyesületünk is kivette a részét. Asszonyaink készítették el a nagy székely kokárdát és a nagy székelyzászlókat, amelyek a Gábor Áron szobornál voltak elhelyezve és mi virágoztuk fel Gábor Áron ágyúját.

Köszönet ezért: Bagoly Erzsébetnek, Deák Irénnek, Pászka Évának és Biszak Enikőnek. Köszönet az asszonyoknak, akik a kiállítás összehozásában, felrakásában segítettek: Szász Piroskának, Győrfi Ildikónak, Mátyás Ibolyának, Bertalan Katalinnak, Könczey Évának, Biszak Mártának és minden tagunknak, aki hozzájárult a kiállítás megvalósításához.

Fülöp Magdolna

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

» Friss Infók

Hibajelentéshez kattintson ide!