A csernátoni Haszmann Pál Múzeum idén is meghirdeti február 20–28. között a Maszkások múzeumpedagógiai foglalkozását, melyet szeretettel ajánlanak óvónők, tanítók, tanárok figyelmébe, elsősorban, de nem kizárólag, kézimunka-, rajz-, anyanyelvórák / foglalkozások alternatív eltöltésére.
A tevékenység célkitűzése, hogy a résztvevők megismerkedjenek / felelevenítsék farsangi népszokásainkat, hagyományainkat, ezért korosztálytól függően az alábbi témaköröket járják körül: farsangi népszokások a magyar nyelvterületen, jeles napok farsang idején (pl. Bálint-nap, Julianna-nap, húshagyókedd), a csernátoni lovasmaszkázás, arc és álarc – karneválok a nagyvilágban, de mesélnek a régi fonókról, a gyerekekkel ki is próbálják a kukoricabontást, tollfosztást, népdalokat, rigmusok tanulnak. Minden foglalkozásnak van egy gyakorlati része is, ahol elkészíthetnek egy-egy apró, hazavihető tárgyat, így gipszmaszkot festhetnek, vagy éppen farsangi álarcot nemezelhetnek a résztvevők.

10–30 fős csoportok / osztályok 50 lejes múzeumi belépővel vehetnek részt a foglalkozáson, melyen minden eszközt, kelléket a múzeum biztosít a résztvevőknek.
Érdeklődni, jelentkezni a 0746 103 796-os telefonszámon lehet február 17-ig.