Már csak néhány nap, és kezükbe foghatják Erdély első képregényét, a Fantomatikát. Szeretettel meghívunk mindenkit az első lapszám bemutatójára, amelyre a Maybe 4 kiállítás keretében kerül sor a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben (Sepsiszentgyörgy, Szabadság utca, 2. szám). Megrendelőink az eseményen átvehetik saját példányukat, azoknak pedig, akik nem tudnak jelen lenni a bemutatón, néhány napon belül postázzuk a lapot.

Mi minden történt július óta?
Két hónapja jelentettük be a nagyközönség számára, hogy milyen kemény fába vágtuk a fejszénket: nemcsak egy új műfajt hozunk az erdélyi lapkiadás palettájára, de kultúrát is igyekszünk teremteni mellé. Mi még emlékszünk, milyen volt a helyi újságosbódéknál Garfieldot, Nils Holgerssont, Donald Kacsát vásárolni, aztán hetekig elcsámcsogni rajta az utcabeli gyerekekkel. Hisszük, hogy bár az idők változnak, a képregények iránti lelkesedés nem lankad – főleg ha létezik ez a műfaj a kínálatban.
A számos fesztiválszereplés és a lapkiadás körüli munkák jócskán megpróbálták energiáinkat, de eredményt is felmutathatunk: megjelentettünk egy kétoldalas előzményt a Fantomatika történethez, majd egy hatoldalas ízelítővel (Facebookos játékkal egybekötve) és több kisfilmmel jelentkeztünk, emellett közösségépítő terveink is körvonalazódnak, erdélyi és magyarországi írók, alkotók is jelentkeztek, hogy csatlakoznának a projektünkhöz. Úgy érezzük, elindult egy párbeszéd, amelyet mindenképp folytatni szeretnénk.

Összefoglaló
Az olvasóközönség hamarosan egy új, Erdélyben készült képregényhavilapot vehet a kezébe, mely Magyarországon is forgalomba kerül. A képregénylap Fantomatika címen jelenik meg, ez a kifejezés mesterségesen kreált, virtuális valóságot jelent. Amint a lap neve is jelzi, a történetek főképp sci-fi, vagyis tudományos-fantasztikus témakörben mozognak. A kiadó szándéka, hogy a képregényt és a sci-fi műfajt az igazi, értékes oldaláról mutassa meg: a Fantomatika írói a világról alkotott véleményüket, a jövendőhöz kapcsolódó derű- és borúlátásukat öntik sci-fi történetekbe, a rajzolók pedig olyan képzőművészek, akik a nagyközönséghez szeretnék eljuttatni művészi alkotásaikat. A havilapot 16 éven felüli fiataloknak és felnőtteknek ajánlják, megrendelni a www.fantomatika.com honlapon lehet.