Városháza - Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala - Városháza - Vásár előtt a főtér - fotó: Deme Tamás

Városháza - Vásár előtt a főtér - fotó: Deme Tamás

» Meggyújtották az első gyertyát - Advent Kézdivásárhelyen

Meggyújtották az első gyertyát - Advent Kézdivásárhelyen - December elsején, szombaton este ünnepélyes keretek közt gyújtotta meg az adventi koszorú első gyertyáját Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere. A gyertyagyújtáson közreműködött Dr. Kerekes László plébános, Beder Imre lelkipásztor, Hölgyes Pál segédlelkész, a Boldog Özséb egyházi kórus, valamint a Csipkerózsika Napköziotthon óvodásai, a Turóczi Mózes iskola és a Gábor Áron Oktatási Központ diákjai.Többszáz érdeklődő jött ki Kézdivásárhely főterére, hogy együtt gyújtsa meg az első adventi gyertyát. Pontban 18 órakor a díszvilágítás felgyúlt a központban, és a Boldog Özséb egyházi kórus énekével elkezdődött a műsor. A köszöntő után Bokor Tibor polgármester meggyújtotta a koszorú első gyertyáját, majd rövid beszédében elmondta, hogy azért szereti a decembert, mert ilyenkor eszébe jut saját és gyerekei gyerekkora, amikor az adventi időszakban türelmetlenül számolták vissza a napokat karácsonyig. Pilinszky János szavait idézte: „Advent a várakozás megszentelése. Rokona annak a gyönyörű gondolatnak, hogy 'meg kell tanulni vágyakozni azután, ami a miénk'. Gyermekkorunkban éltünk így. Vágyakoztunk arra, ami biztosan megjött.” Az óvodások és iskolások ünnephez méltó versekkel és énekekkel készültek. Műsoruk után az egyházi szertartás következett, az igét Dr. Kerekes László plébános mondta.Az adventi koszorú második gyertyáját december 8-án, szombaton, 18 órától gyújtják meg.

December elsején, szombaton este ünnepélyes keretek közt gyújtotta meg az adventi koszorú első gyertyáját Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere. A gyertyagyújtáson közreműködött Dr. Kerekes László plébános, Beder Imre lelkipásztor, Hölgyes Pál segédlelkész, a Boldog Özséb egyházi kórus, valamint a Csipkerózsika Napköziotthon óvodásai, a Turóczi Mózes iskola és a Gábor Áron Oktatási Központ diákjai.
Többszáz érdeklődő jött ki Kézdivásárhely főterére, hogy együtt gyújtsa meg az első adventi gyertyát. Pontban 18 órakor a díszvilágítás felgyúlt a központban, és a Boldog Özséb egyházi kórus énekével elkezdődött a műsor. A köszöntő után Bokor Tibor polgármester meggyújtotta a koszorú első gyertyáját, majd rövid beszédében elmondta, hogy azért szereti a decembert, mert ilyenkor eszébe jut saját és gyerekei gyerekkora, amikor az adventi időszakban türelmetlenül számolták vissza a napokat karácsonyig. Pilinszky János szavait idézte: „Advent a várakozás megszentelése. Rokona annak a gyönyörű gondolatnak, hogy "meg kell tanulni vágyakozni azután, ami a miénk". Gyermekkorunkban éltünk így. Vágyakoztunk arra, ami biztosan megjött.” Az óvodások és iskolások ünnephez méltó versekkel és énekekkel készültek. Műsoruk után az egyházi szertartás következett, az igét Dr. Kerekes László plébános mondta.
Az adventi koszorú második gyertyáját december 8-án, szombaton, 18 órától gyújtják meg.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!