Megjelent a Zöld Nap Egyesület idéni második száma (VI.évf. 2. sz.). A friss folyóirat gazdagon számol be a szervezet hatékony és sokszínű tavaszi, valamint nyáreleji tevékenységeiről. Elsőként megismerhetjük Szabó Attilát, az évszak önkéntesét, továbbá elolvashatjuk a Zhenya Ohanyan EVS önkéntessel készült interjút. A lap igen fontos információként számol be az egyesület ”Év Civil Szervezete” rangos díjáról, amit a 2015-ös év sokrétű tevékenységéért érdemelte ki a Kovászna megyei Civilek Háromszékért Szövetségtől.

Majd színesen számol be a Tavaszi Zöld Napokról, a Molnár Józsiás, a Kun Kocsárd, és a Jancsó Benedek Általános Iskolákban tartott interaktív foglalkozásokról, ahol a kisdiákok játékosan tanulhattak szelektív hulladékgyűjtésről, képzeletbeli település megmentésének praktikáiról, a Felsőtárkonyban szervezett EUpoly ifjusági csereprogramról, a New Fashion és Zarah Modem által szervezett családi Mini majálisról, ahol a ZNE a Biztonságos Kerékpáros közlekedés lebonyolítását koordonálta, a Mozgó délutánról, valamint a XI. Perkői Gyermek és Ifjusági Néptáncegyüttesek találkozójáról, ahol az egyesület játékos egészség-és mozgásfejlesző, valamint interaktív játékokkal szórakoztatta a jelenlevőket.

Köszönjük Biró Leventének a szerkesztést valamint a fotósoknak az igen gazdag képanyagot. A Zöld Nap Egyesület negyedévente megjelenő, környezetvédelem, önkéntesség, egészséges életmód, újrahasznosítás témaköröket felölelő ingyenes kiadványt a Bethlen Gábor Alapítvány és az Erasmus+ program támogatásával jelenik meg, mely elérhető a Zöld Nap Egyesület székhelyén/honlapján!

Szerző: Kis Emese