Kedves Zöld Nap rajongók, érdeklődők! A Zöld Napok kiadvány 2020-as év első számával köszönti a kedves érdeklődőket a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület, melynek első lapján az évszak önkéntesét Szabó Attilát köszönthetjük. Továbbá az egyesület sokrétű tevékenységeiről olvashatunk, így a Téli napközis, valamint Töltődjünk fel - csapatépítő táborról, az Adni jó - Újévi Meleg Étel akcióról, az Egerben sorra került Transznacionális Együttműködések záró konferenciájáról, a céhes városi Örmény Nemzeti Estről, majd Harai Adrienn, az önkéntességről megosztott pozitív gondolatat ismerhetjük meg.

Nem maradhatnak el a sport tevékenységekről szóló hírközlések sem, így a Téli amatőr asztalitenisz bajnokság és a Mozgó délutáni eseményekről is tájékozódhatunk. Ugyanakkor megtudhatjuk, hogy Mariam Sargsyan örményországi, Asiye Demirci törökországi és Roberto Canfora olaszországi ESC önkéntesek valamint Ráduly Attila a szervezet elnöke, látogatást tett a Nagy Mózes Elméleti Líceumban, ahol az önkéntesség sokszínűségéről, lehetőségeiről beszéltek a gyerekeknek. Ezt követően pedig a Tekerj egy jó célért megmozdulás végeredményéről, a kézdivásárhelyi Okospad megvalósításáról, majd a Rák Ellen a Jövőért Egyesületben - a szelektív hulladékgyűjtés problémáiról és újrahasznosításról - tett előadásról olvashatunk. Köszönjük szépen Biró Leventének a szerkesztői, valamint minden kedves közreműködőnek az áldozatos munkát, amivel részt vállaltak az újság létrejöttében.

Kérjük, támogassa Ön is adója 3,5%-ával a Zöld Nap Egyesületet, hogy továbbra is dolgozhassanak azért, hogy Mindannyian tisztább és egészségesebb környezetben élhessünk! A Zöld Nap Egyesület negyedévenként megjelenő kiadványát keresse az egyesület székhelyén/honlapján!

Szerző: Kis Emese