Bővített oldalszámú kiadással jelentkezik a Zöld Napok 25-ik lapszáma. A friss folyóirat gazdagon számol be a Zöld Nap Egyesület változatos tavaszi, valamint nyár eleji tevékenységeiről. A borítólapon, Kónya Lászlót köszönthetjük az évszak önkénteseként, ezt követően pedig fájó szívvel és tisztelettel emlékezünk az egyesület tiszteletbeli tagjára, Péter Jánosra a „mi János bácsinkra”, aki váratlan hirtelenséggel távozott közülünk.

Továbbá a lap gazdagon számol be az idén 8. alkalommal megszervezett Tavaszi Zöld Napokról, valamint bemutatja az újonnan érkezett EVS önkéntes lányokat, akik közül elolvashatjuk a törökországi Ayse Büsra Yilmazzal készült interjút is. A lap ismerteti az egyesület különféle tevékenységeit, amelyben fontos helyet kap a környezettudatosságra való nevelés a Zöld Nap suli, a Szelektíven, az Iskola másként hét programok keretén belül, amellyel egyre több iskolába és óvodába kapnak meghívást, így a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium, a kézdialbisi, a dálnoki, a kézdikővári, a torjai intézményekben vonhatták be a zöld tevékenységekbe a nebulókat. Továbbá olvashatunk, a Tekerj egy jó célért és az Ezüst Akadémia sikeréről, a Család és Egészség hete programról, a KSE Napok asztalitenisz bajnokságáról, valamint ismerteti a már megnyert pályázatot, a kiskunfélegyházi egyéves önkéntes projekt lehetőségeit.

Köszönjük Biró Leventének a szerkesztést valamint a fotósoknak az igen gazdag képanyagot.

A Zöld Nap Egyesület negyedévente megjelenő, környezetvédelem, önkéntesség, egészséges életmód, újrahasznosítás témaköröket felölelő ingyenes kiadványát keresse a szervezet székhelyén/honlapján!

Szerző: Kis Emese