Megjelent a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület legújabb lapszáma, amely sok új információval szolgál a kedves olvasó, érdeklődő számára. Első lapján már is megismerhetjük Venczel Tamást, aki odaadó, szorgos munkájával kiérdemelte az évszak önkéntese címet.

Emelett tájékozódhatunk arról is, hogy az Egyesület ismét mozgalmasan zárta a 2023-as évet, mivel nem telt el úgy hét, hogy ne rukkolt volna elő valamiféle programmal, tevékenységgel a kicsiknek és nagyoknak egyaránt. December 29-én a közgyűlés keretein belül összegezték a 2023-as évet és megvitatták a 2024-es évre való terveiket, célkitűzéseket. Az Egyesület az idén is folytatja a számos jótékony cselekedetét az önkéntesekkel együtt, hogy Kézdiszéken jobban elterjedjen a lakosság körében a környezetvédelem, a sport és az önkéntesség iránti érdeklődés, valamint ezek mindennapokba való beültetése.

Szokásaikhoz híven több alkalommal is megrendezésre kerültek a közkedvelt bejárós, ottalvós táborok. Ugyanakkor nagy hangsúlyt fektettek a mozgást népszerűsítő tevékenységekre is, mint például a Mozgó Délutánokra, az amatőr asztalitenisz-bajnokságra, a ,,Pörög a család!” c. vetélkedőkre, a kerékpáros felvonulásokra, a bringás kincskeresésre és a családi futóversenyre.

A csapat a nemzetközi önkéntességet is népszerűsítette az Iskola Másként héten interaktív foglalkozás keretein belül a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Főgimnáziumban. Bemutatták a Be Active Be Green projektet és az önkéntesség sokféleségét, szépségeit, lehetőségeit. November 4-én megrendezésre került az év harmadik csapatépítő tréningje, ami interaktív, kreatív programokat foglalt magába. A csapatépítő tréning a kézdivásárhelyi Sportszálló társalgójában zajlott. Tizenharmadik alkalommal ünnepelte együtt a csapat a karácsonyt a hagyományossá vált öko ajándék programmal, aminek célja a fenntarthatóság és az egészséges életmód közvetítése. Ha már öko, akkor ejtsünk szót arról hogy betekintést nyerhettek a csernátoni Végh Antal Általános Iskola diákjai a lécfalvi integrált hulladékkezelő központba.

December közepén az Innovitave Curriculum ificsere programjaiba öt szerencsés résztvevő kapott betekintést, lehetőséget és elutazhattak a törökországi Adana városába aminek célja volt a résztvevők önéletrajzának a fejlesztése a mai számítógépes világban.

A Zöld Nap Egyesület negyedévenként megjelenő kiadványát keresse az Egyesület székhelyén/honlapján!

Szerző: Varga Andrea