Megjelent a Zöld Nap Egyesület új lapszáma, amely tartalmazza az elmúlt három hónap színes és tartalmas összefoglalását. Többek között a kedves olvasó ismét a kézdiszentléleki Venczel Tamást láthatja viszont, aki ebben az évszakban is ügyeskedett a legtöbb önkéntes órát biztosítani az Egyesület számára.
Kezdjük csak az év elejétől, amikor is januárban az Egyesület házigazdája volt annak a nemzetközi projektnek, melynek köszönhetően törökországi, magyarországi és spanyolországi fiatalok tölthettek egy hetet a céhes városban. E héten többek között meglátogatták a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképzőt, a Patikamúzeumot, az Incze László Céhtörténeti Múzeumot, de ezen kívül számos tevékenységben részt vehettek. Az Innovative Curriculum elnevezésű Erasmus + ificsere egy több hónapon át tartó projekt, így a házigazdák majd vendég szerepében lesznek.
Szintén január elején Bandi Zsolt környezetmérnök egyedi hangulatban mutatta be a nyugat afrikai helyi kultúrákat, szokásokat, a gasztronómia jellegzetességeit vetített-képes beszámolóval. Ő ugyanis egy újabb többhetes időszakot töltött Tamale városában, ahol a szennyvíztisztítás létesítményének a beüzemelésénél vett részt. Február hónapja a hagyományos csapatépítő tréninggel kezdődött, amely alapján a szervezet önkéntesei közösen, együttműködve a új programokat tudnak megálmodni és megszervezni a két nap alatt. Ugyancsak februárban a téli vakációban megszervezésre került ez év második bejárós tábora. Ez már a 24. tábor, amely a Sportirodával partnerségben szerveződik. A részletekért érdemes lesz olvasgatni. A márciusi Mozgó Délután a test-lélek- szellem hármasát vette célkeresztbe és igyekezett több tevékenységgel fejlesztő, ugyanakkor érdekes és színes programot kínálni a szám szerint kilencven érdeklődőnek. Eképpen lehetett sakkozni, asztaliteniszezni, ugrókötelezni, mikádózni, frizbizni, origamizni, jengázni, fajátékkal tevékenykedni, jógázni, taebózni.
Március közepén ifjúsági cserén vehetett részt nyolc fiatal és vezetőjük, akik a görög fővárosba utazva több ország fiataljaival voltak részesei az ,,ACTIVE CITIZENSHIP IN EUROPE’’ programnak. A Tavaszi Zöld Napok programkínálata a ,,Víz a békéért !’’ jelmondat körül szerveződött. A tizennegyedik alkalommal megszervezett rendezvény változatos programjaival minden korosztályt megszólított és érdekesnek, sikeresnek bizonyult. Végezetül a török ESC-önkéntes, Derya Yavlar beszámolóját olvashatjuk, aki számára a gyerekek ihletként szolgáltak a jövőbeli tevékenységeinek tervezésénél. A Zöld Nap Egyesület negyedévenként megjelenő kiadványát keresse az Egyesület székhelyén/honlapján!
Szerző: Hodor Enikő