A Zöld Nap Egyesület alakulása óta tizedik alkalommal hirdetett fotópályázatot, az idei téma a Mozdulj a jó irányba volt. Vasárnap délután a Sportcsarnok előterében megnyitották a zsűri által értékelt legjobb fotókból válogatott kiállítást. A megnyitóról készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület facebook oldalán!

A tárlatnyitó első felében Ráduly Attila a Zöld Nap Egyesület elnöke a résztvevőkkel ismertette a pályázati kiírást. Azt követően Kocsis Zoltán a sportiroda vezetője házigazdaként köszöntötte a jelenlévőket. Az eredményhirdetés előtt a zsűri elnöke, Bede Gábor fotóművész a beküldött pályaműveket méltatta. A kiállítás színvonalát a Bod Péter Tanítóképző diákjai Fekete Bernadett és Dombai Hanna témába vágó verses összeállítása emelte, akiket Kis Emese magyar szakos tanár készített fel. A pályázat célja volt a fotósok művein keresztül felhívni a nagyközönség figyelmét a mozgás fontosságára. Ugyanakkor ráirányították a figyelmet a környezetbarát, multimodális közlekedésre is. Négytagú zsűri (Nagy Lajos, Bede Gábor, Kelemen Gábor és Vetró András.) választotta ki a legjobbnak ítélt negyven munkát, majd ezek közül a nyerteseket. A pályázat megjelenésére, lebonyolítására a zoldnap.info portál adott helyet. A meghirdetett fotópályázatra az elmúlt hónapok során számos értékes, izgalmas, gyakorta újszerű pályamű érkezett a Kárpát-medence különböző térségeiből. Jelenleg 27 versenyző 40 alkotása tekinthető meg a kézdivásárhelyi Sportcsarnok előterébe.

Nyertesek névsora: I díjazott: Kucsera Jenő (Marosvásárhely) - Az ideális arány II. díjazott: Dr. Tóth Piusz István (Budapest) - Jég veletek és a III. díjazott: Incze Domokos (Csíkszereda) - Karantén című fotójával.

Dicséretben részesült: Józsa Elena, Török Brigi és Stipkovitsné Pintér Zsuzsanna – Közlekedés – negative C02 kibocsátással cimű alkotása.

Gratulálunk minden nyertesnek! A nyertes alkotásokból 2017-es színes forgatható falinaptár készül. A kiállítás nem jöhetett volna létre a Kovászna Megye tanácsa, a Niko Kft, az Erasmus + program, a Sportiroda és a médiatámogatók segítsége nélkül.

Ezúton is köszöni a szervező egyesület a támogatásukat. A kézdii zöldek jövőben ismét „kalandra” hívják a fotósokat. Kövessék figyelemmel a szervezet portálját.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Derzsi Katalin