A Zöld Nap Egyesület alakulása óta tizenharmadik alkalommal hirdetett fotópályázatot, az idei téma A természet több arca volt. Csütörtök délután a Vigadó Művelődési Ház Dísztermében nyitották meg a zsűri által értékelt legjobb fotókból válogatott kiállítást. A megnyitóról készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán!

A tárlatnyitó első felében Ráduly Attila a Zöld Nap Egyesület elnöke a résztvevőkkel ismertette a pályázati kiírást. Azt követően a zsűri elnöke Nagy Lajos, a Romániai Fotóművészek Szövetségének titkára a beküldött pályaműveket méltatta. A versenyzők a fényképezőgép lencséjén keresztül is megfigyelték a környezetüket, megismerték az állat- és növényvilágot, és úgy gondoljuk mindez ösztönözte őket a természeti és az épített környezet megóvására, védelmére. A kiállítás színvonalát Lukács Szende (felkészítő tanára Kis Emese) a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző diákjának témába vágó verse és Jánó Kinga a Református Tanítóképző és Zeneművészeti Kar végzős diákjának népdala emelte. Négytagú zsűri (Bartha Zsolt, Bede Gábor, Kelemen Gábor és Nagy Lajos) választotta ki a legjobbnak ítélt huszonkét munkát, majd ezek közül a nyerteseket. A pályázat megjelenésére, lebonyolítására a zoldnap.info portál adott helyet. A meghirdetett fotópályázatra az elmúlt hónapok során számos értékes, izgalmas, gyakorta újszerű pályamű érkezett a Kárpát-medence különböző térségeiből. Szeptember 8-ig 19 versenyző 22 alkotása tekinthető meg a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Házban.

Nyertesek névsora: I díjazott: Mecsériné Felde Mónika (Veszprém), II. díjazott: Tomori Zsolt (Miskolc) és a III. díjazott: Körmendy Zizi (Érd) – Tüzes reggel fotója
Dicséretben részesült: Bereczki Barna (Kézdivásárhely), Kovács Norbert (Szeged) Védelmező és Gazsi Máté (Felcsút) Körmön font növény cimű alkotása
Gratulálunk minden nyertesnek! A nyertes alkotásokból 2022-es színes forgatható falinaptár készül. Az előző években kiadotthoz hasonlóan tartalmazza a fontosabb Zöld Napokat, a programmal kapcsolatos rendezvényeket, dátumokat is. A kiadvány a zoldnap.info-n hamarosan online lapozgatható lesz vagy megrendelhető az office@zoldnap.info e-mail címen. A kiállítás nem jöhetett volna létre a Niko Kft, a Vigadó Művelődési Ház, a Communitas Alapítvány, az Európai Szolidaritási Testület és a médiatámogatóink segítsége nélkül.

Ezúton is köszöni a szervező egyesület a támogatásukat. A kézdii zöldek jövőben ismét „kalandra” hívják a fotósokat. Kövessék figyelemmel a szervezet portálját.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Lilit Areqelyan