Zöld Nap Egyesület

» Megnyílt az Állat a természetben fotópályázat kiállítása

Megnyílt az Állat a természetben fotópályázat kiállítása - Ahogy azt már korábban olvashatták október 8-án nyílt meg a Zöld Nap Egyesület által szervezett fotópályázat kiállítása. Az őszi időpont ellenére egészen nyárias időjárás mellett vehették szemügyre a kiállítást azok, akik a Vigadóba látogattak.A megnyitóról készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület facebook oldalán!A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület alakulása óta hetedik alkalommal hirdetett fotópályázatot. A pályázat célja volt a fotósok művein keresztül felhívni a figyelmet az állat és a természet közötti szoros kapcsolatra annak szépségeire és értékeinknek megóvására. Az egy hónapos beküldési határidő alatt 86 versenyző 238 fotója érkezett a zöldek e-mail címére. 29 versenyző 40 alkotása tekinthető meg november elsejéig a Vigadó kistermébe.A 40 pályamű elektronikusan is megtekinthető az alábbi linken.A megnyitó első felében Ráduly Attila a Zöld Nap Egyesület elnöke a résztvevőkkel ismertette a pályázati kiírást. Az eredményhirdetés előtt Lung László Zsolt a Vigadó Művelődési Ház igazgatója házigazdaként köszöntötte a jelenlévőket. Az követően a zsűri elnöke, Nagy Lajos, a beküldött pályaműveket méltatta. A kiállítás színvonalát a köszöntők után Bartók Rebeka, a Molnár Józsiás-iskola tanulójának zenei összeállítása (Cserkész Emese zongorakíséretével) és Gema Puerma Castillo spanyol EVS-önkéntes szavalata emelte. Négytagú zsűri (Nagy Lajos, Bede Gábor, Kelemen Gábor és Vetró András.) választotta ki a legjobbnak ítélt negyven munkát, majd ezek közül a nyerteseket.Nyertesek névsora:I. díjazott: Urák István - Gyöngyök (Köpec)II. díjazott: Pénzes Janka - Szemfüles (Martonos)III. díjazott: Urák István - Vörös napkelte (Köpec)Dicséretben részesült:Urák István - Fast food (Köpec)Zsigmond Andrea Rebeka Pilleszerelem (Kolozsvár)Bartók Csaba - Rózsabokorba jöttem a világra (Kézdivásárhely)Közönségdíjban részesült:Urák István - Vörös napkelte (Köpec)Gratulálunk minden nyertesnek!A nyertes alkotásokból 2014-es forgatható falinaptár készül.A kiállítás nem jöhetett volna létre a Bethlen Gábor Alap, a Niko Kft, az Incitato Nemzetközi Művésztábor, és a Vigadó Művelődési Ház segítsége nélkül. Ezúton is köszöni a szervező egyesület a támogatásukat.A szervezők jövőben ismét 'kalandra' hívják a fotósokat. Kövessék figyelemmel a szervezetportálját.Szerző: Ráduly AttilaFotó: Kónya László

Ahogy azt már korábban olvashatták október 8-án nyílt meg a Zöld Nap Egyesület által szervezett fotópályázat kiállítása. Az őszi időpont ellenére egészen nyárias időjárás mellett vehették szemügyre a kiállítást azok, akik a Vigadóba látogattak.

A megnyitóról készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület facebook oldalán!

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület alakulása óta hetedik alkalommal hirdetett fotópályázatot. A pályázat célja volt a fotósok művein keresztül felhívni a figyelmet az állat és a természet közötti szoros kapcsolatra annak szépségeire és értékeinknek megóvására. Az egy hónapos beküldési határidő alatt 86 versenyző 238 fotója érkezett a zöldek e-mail címére. 29 versenyző 40 alkotása tekinthető meg november elsejéig a Vigadó kistermébe.
A 40 pályamű elektronikusan is megtekinthető az alábbi linken.

A megnyitó első felében Ráduly Attila a Zöld Nap Egyesület elnöke a résztvevőkkel ismertette a pályázati kiírást. Az eredményhirdetés előtt Lung László Zsolt a Vigadó Művelődési Ház igazgatója házigazdaként köszöntötte a jelenlévőket. Az követően a zsűri elnöke, Nagy Lajos, a beküldött pályaműveket méltatta. A kiállítás színvonalát a köszöntők után Bartók Rebeka, a Molnár Józsiás-iskola tanulójának zenei összeállítása (Cserkész Emese zongorakíséretével) és Gema Puerma Castillo spanyol EVS-önkéntes szavalata emelte. Négytagú zsűri (Nagy Lajos, Bede Gábor, Kelemen Gábor és Vetró András.) választotta ki a legjobbnak ítélt negyven munkát, majd ezek közül a nyerteseket.

Nyertesek névsora:
I. díjazott: Urák István - Gyöngyök (Köpec)
II. díjazott: Pénzes Janka - Szemfüles (Martonos)
III. díjazott: Urák István - Vörös napkelte (Köpec)

Dicséretben részesült:
Urák István - Fast food (Köpec)
Zsigmond Andrea Rebeka Pilleszerelem (Kolozsvár)
Bartók Csaba - Rózsabokorba jöttem a világra (Kézdivásárhely)

Közönségdíjban részesült:
Urák István - Vörös napkelte (Köpec)

Gratulálunk minden nyertesnek!
A nyertes alkotásokból 2014-es forgatható falinaptár készül.

A kiállítás nem jöhetett volna létre a Bethlen Gábor Alap, a Niko Kft, az Incitato Nemzetközi Művésztábor, és a Vigadó Művelődési Ház segítsége nélkül. Ezúton is köszöni a szervező egyesület a támogatásukat.

A szervezők jövőben ismét 'kalandra' hívják a fotósokat. Kövessék figyelemmel a szervezet
portálját.

Szerző: Ráduly Attila
Fotó: Kónya László

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!