Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete - Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete

Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete

» Megnyílt Girtler Gyula festménykiállítása

Megnyílt Girtler Gyula festménykiállítása - 2012 szeptember 22-én nyílt meg Girtler Gyula festménykiállítása, a Vigadó kiállítótermében, a Kézdivásárhelyi Nők Egyesületének szervezésében.A borus idő ellenére szép számban voltak jelen az eseményen. Fülöp Magdolna pár szóban értékelte a festő életét tevékenységét:'Girtler Gyula, amatör festő, Zágonban született 1961-ben. Már gyermekkorában megígézte a szülőfalujának szépsége, alkotásra sarkallta. Elemistaként már egy linóleúmmetszetével országos első díjat kapott. Tehetségét és a művészetek iránti érdeklődését édesanyjától örökölte, aki óvonő volt, jelenleg nyugdíjas és most is gyönyörű kézimunkákkal örvendezteti meg rokonait, barátait. A varrás, hímzés, horgolás minden technikájába belekóstolt és alkotott a házuk díszítésére, ajándékozásra. Nagybátyja szintén kíváló, népi készműves, a fafaragás mestere. Girtler Gyula középiskolai tanulmányait a Székely Mikó Kollégiumban végezte, majd Brassóban jogi fakultáson folytatja. Jelenleg Papolcon él. Magán vállalkozó, hobbyként űzi a festészetet. Vászonra, kartonra fest, olajjal, akrillal, temperával. Alkotásai többnyire tájképek, de csendéletet, állatokat is szívesen fest. Festményei eleven színekben pompáznak, vidámságot keltenek, jó ízlésének bizonyítékai. Szerinte minél bonyolultabb egy kép és több munka van vele, annál jobban hozzá nő, kedvencévé válik.Képeit eddig nem értékesítette, most csütörtökig (szeptember 27-ig) még a Vigadóban, megtekinthetők és vásárolhatók. Első kiállítása volt ez, és reméli, reméljük, hogy nem az utolsó. Azt ígérte, hogy részt vesz jótékonysági kiállításokon is ezentúl, amit a Nőegyesület az árvák segítésére szervez majd.”A Nők Egyesületének tagjai házi süteményekkel, üdítőkkel kinálták a jelenlévőket és egyuttal megünnepelték a megalakulásuknak 4. évfordulóját, ami pont erre a dátumra esett.Bagoly Anabella és Kertész Andrea az egyesületünk legfiatalabb tagjai alkalomhoz illő versekkel járultak hozzá az esemény hangulatához. Bardócz Szabolcs és Bardócz Balázs furulyára írt klasszikus zeneműveket adtak elő.Ezzel az idézettel zárult a kiállításmegnyító: 'Akinek megadatott a képesség az alkotásra,Annak megadatott s képesség a hallhatatlanságra.'Csontváry Kosztka Tivadar

2012 szeptember 22-én nyílt meg Girtler Gyula festménykiállítása, a Vigadó kiállítótermében, a Kézdivásárhelyi Nők Egyesületének szervezésében.




A borus idő ellenére szép számban voltak jelen az eseményen. Fülöp Magdolna pár szóban értékelte a festő életét tevékenységét:
"Girtler Gyula, amatör festő, Zágonban született 1961-ben. Már gyermekkorában megígézte a szülőfalujának szépsége, alkotásra sarkallta. Elemistaként már egy linóleúmmetszetével országos első díjat kapott. Tehetségét és a művészetek iránti érdeklődését édesanyjától örökölte, aki óvonő volt, jelenleg nyugdíjas és most is gyönyörű kézimunkákkal örvendezteti meg rokonait, barátait. A varrás, hímzés, horgolás minden technikájába belekóstolt és alkotott a házuk díszítésére, ajándékozásra. Nagybátyja szintén kíváló, népi készműves, a fafaragás mestere. Girtler Gyula középiskolai tanulmányait a Székely Mikó Kollégiumban végezte, majd Brassóban jogi fakultáson folytatja. Jelenleg Papolcon él. Magán vállalkozó, hobbyként űzi a festészetet. Vászonra, kartonra fest, olajjal, akrillal, temperával. Alkotásai többnyire tájképek, de csendéletet, állatokat is szívesen fest. Festményei eleven színekben pompáznak, vidámságot keltenek, jó ízlésének bizonyítékai. Szerinte minél bonyolultabb egy kép és több munka van vele, annál jobban hozzá nő, kedvencévé válik.



Képeit eddig nem értékesítette, most csütörtökig (szeptember 27-ig) még a Vigadóban, megtekinthetők és vásárolhatók. Első kiállítása volt ez, és reméli, reméljük, hogy nem az utolsó. Azt ígérte, hogy részt vesz jótékonysági kiállításokon is ezentúl, amit a Nőegyesület az árvák segítésére szervez majd.”




A Nők Egyesületének tagjai házi süteményekkel, üdítőkkel kinálták a jelenlévőket és egyuttal megünnepelték a megalakulásuknak 4. évfordulóját, ami pont erre a dátumra esett.
Bagoly Anabella és Kertész Andrea az egyesületünk legfiatalabb tagjai alkalomhoz illő versekkel járultak hozzá az esemény hangulatához. Bardócz Szabolcs és Bardócz Balázs furulyára írt klasszikus zeneműveket adtak elő.

Ezzel az idézettel zárult a kiállításmegnyító:
 
"Akinek megadatott a képesség az alkotásra,
Annak megadatott s képesség a hallhatatlanságra."
Csontváry Kosztka Tivadar

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!