Kézdivásárhely Infó Centrum

» Megszületett a Magma (Sepsiszentgyörgy új kiállítótere)

Megszületett a Magma (Sepsiszentgyörgy új kiállítótere) - Kétéves előkészítés, tervezés után április elsején megnyílik Sepsiszentgyörgy kortárs művészeti kiállítótere, a Magma.A kulturális létesítmény a város egyik lehetséges legjobb helyszínén, a Bazársor sarkán több helyiséggel, pinceszerű résszel várja az alkotókat. A Magma Kiállítótér a Székely Nemzeti Múzeum gondnoksága alatt egyelőre háromfős csapattal működik, a programokat a Magma Kortárs Közeg Egyesület szervezi.A mostanra felújított épületrész kortárs képzőművészeti rendezvényeknek, tárlatoknak ad majd otthont, a kezdeményezők folyamatosságot szeretnének. 'Mindaz, ami eddig a kortárs művészet terén látható volt Szentgyörgyön, e rendezvények további láncolatát lehet majd itt is nyomon követni' - mondta lapunknak Kispál Attila szervező, a Magma egyik mozgatóembere.A nyitó kiállítás Április 1.-én 19 órakor a Mester és tanítványa című sorozat első kiadása lesz, a két művész - Rónai Péter és Farkas Roland - Felvidékről érkezik Háromszékre. A tárlatot Szombathy Bálint, Budapesten élő vajdasági író, képzőművész, műkritikus nyitja meg. 'Még nagyon sok a tennivaló, rögtönzött, ideiglenes világítással, de nagy kedvvel, energiával indítjuk el a Magmát, és bízunk benne, hogy idővel minden a helyére kerül' - tette hozzá Kispál Attila.www.magma.maybe.ro

Kétéves előkészítés, tervezés után április elsején megnyílik Sepsiszentgyörgy kortárs művészeti kiállítótere, a Magma.
A kulturális létesítmény a város egyik lehetséges legjobb helyszínén, a Bazársor sarkán több helyiséggel, pinceszerű résszel várja az alkotókat. A Magma Kiállítótér a Székely Nemzeti Múzeum gondnoksága alatt egyelőre háromfős csapattal működik, a programokat a Magma Kortárs Közeg Egyesület szervezi.



A mostanra felújított épületrész kortárs képzőművészeti rendezvényeknek, tárlatoknak ad majd otthont, a kezdeményezők folyamatosságot szeretnének. "Mindaz, ami eddig a kortárs művészet terén látható volt Szentgyörgyön, e rendezvények további láncolatát lehet majd itt is nyomon követni" - mondta lapunknak Kispál Attila szervező, a Magma egyik mozgatóembere.
A nyitó kiállítás Április 1.-én 19 órakor a Mester és tanítványa című sorozat első kiadása lesz, a két művész - Rónai Péter és Farkas Roland - Felvidékről érkezik Háromszékre. A tárlatot Szombathy Bálint, Budapesten élő vajdasági író, képzőművész, műkritikus nyitja meg. "Még nagyon sok a tennivaló, rögtönzött, ideiglenes világítással, de nagy kedvvel, energiával indítjuk el a Magmát, és bízunk benne, hogy idővel minden a helyére kerül" - tette hozzá Kispál Attila.

www.magma.maybe.ro

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

Hibajelentéshez kattintson ide!