Kézdivásárhely Helyi Tanácsa nyolc határozattervezetről döntött az augusztusi soros tanácsülésen, többek között olyan kérdésekben hozott döntést, mint a volt IFET területén létesítendő ipari park szervezési és működési szabályzata, de a különféléknél szó esett a kutyamenhelyről és a fizetéses parkolásról is.

Az első napirendi pontban a helyi költségvetést módosították, amelyben egy százezer lejes tételről kellett dönteni. Az Apor Péter Szakközépiskola fűtésrendszerének kialakítására, pontosabban a fűtőtestek cseréjére 46.800 lejt írtak elő, a Bod Péter Tanítóképzőnek közköltség kifizetésére 55.000 lejt. Továbbá a korháznak volt egy módosító-javaslata, Dr. Kelemen András arról tájékoztatta a honatyákat, hogy a Wegener családtól adományba kapott 18.000 lejt a gyerekosztály működésére költené az egészségügyi intézmény. A második pontban a második negyedévi pénzügyi zárómérlegről, harmadikként az Őszi Sokadalom közterületeinek bérbeadási díjairól szavazott a tanács. A negyedik napirend pont az IFET ipari park szervezési és működési szabályzatát tartalmazta, amelyet három módosítással elfogadtak. Korábban egy bizottsági ülésen már részletesen megtárgyalták a módosításokat, most legfőképp a döntéshozó bizottság összetételéről kellett döntést hozni. A javaslatok alapján a bizottság kilenctagú lesz, az RMDSZ részéről Hegedüs Ferenc, Barta Vilmos és Molnár Zoltán, az MPP részéről Rákosi János és Lukács László, az EMNP részéről Balázs Attila és Johann Taierling lesznek a tagok. Továbbá az önkormányzat is delegált két tagot Bartha János projektvezető és Tóth Csilla jogász személyében.

Az ötödik pontban az ipari parkra felvett banki hitel elköltési határidejét módosították december 31-re, a bank kérésére. A Pénzügyminisztérium által kiadott 2015/2-es sürgősségi kormányrendeletben előírja, hogy az önkormányzatok sokkal kedvezőbb körülmények között, sokkal könnyebben és kisebb kamattal vehetnek fel hitelt. A városi tanács korábban arról döntött, hogy a második ipari park önrészének kifizetésére vegyenek fel hitelt, Bokor Tibor polgármester úgy véli, hogy élni kell a kormányrendelet nyújtotta lehetőséggel, ezért terjesztette a tanács elé ezt a határozatot. A határozatban egyébként az is benne van, hogy az ötödik pontban említett banki hitelt megszűnteti. A hetedik napirendi pontban a Sepsiszentgyörgyi Vendéglátóipari Egységek Szövetségével kötendő együttműködési szerződés szerepelt, amelyet az Őszi Sokadalom idéjére kötnének. Itt az volt a javaslat, hogy a közlejövőben a szövetség változtassa meg a nevét Kovásza Megyei Vendéglátóipari Egységek Szövetségére, hiszen kézdivásárhelyi, baróti, kovásznai tagjai is vannak már. Illetve azt is felvetették a honatyák, hogy amennyiben igény van rá, az előírt öt hely helyett hatot adjanak ki bérbe, így több felé oszlik a költség. Az utolsó napirendi pontban a Sportcsarnok helyiségeinek bérbeadását módosították, hogy a kicsi focisták egy héten egyszer 5 órát, a nagyok egy héten egyszer 10 órát díjmentesen használhassák a sportpályát.
A különféléknél a kutyamenhely működtetésének kiírása nem képezett különösebb tanácskozást, hiszen egy korábbi gyűlésen részletesen tárgyaltak erről. Bokor Tibor polgármester egy átiratot terjesztett a tanács elé, amelyben a parkolásért felelős City Parking Kft. kér választ a városi tanácstól. A polgármester abban várt elvi döntést, hogy a cég javaslatát, miszerint a város megveszi a parkolóórákat, elfogadja vagy sem. Amennyiben a tanács úgy dönt, hogy nincs szükség a fizetéses parkolásra, a cég perbe hívja az önkormányzatot. Barta Vilmos, Bejan András és Dr. Szabó István egyaránt úgy gondolják, hogy minden civilizált városban a központban fizetni kell a parkolásért a rend fenntartása érdekében. Bejan András azt is kiemelte, hogy az a turista, aki idejön a várost megnézni, de háromszor körbe kell menjen, hogy le tudjon parkolni, félő, hogy inkább kifele veszi az irányt, és elmegy a városból. Johann Taierling szerint Kézdivásárhely túl kicsi ahhoz, hogy megbírja a fizetéses parkolást, és nincs akkora turisztikai vonzata, hogy a turisták miatt tegyék fizetőssé a központot. A tanács végül abban állapodott meg, hogy a City Parking nyújtson be hivatalos kimutatást arról, hogy mennyibe kerülne a városnak a 14 darab parkolóóra, és a szeptemberi tanácsülés alkalmával újra visszatérnek a témára.