Január másodikán ingyen meleg ételt osztott a Kézdivásárhely Infó Centrum és a Zöld Nap Egyesület önkéntesei. A minusz tíz fokos hőmérséklet ellenére százharminc porció fogyott a Gábor Áron szobor mellett és még hatvan került kiosztásra a pszichiátriai intézeten valamint a Szociális Házban is.
zoldnap.info/web

Helyiektől helyieknek. Az újévi eledelt a kézdivásárhelyi Háromfogás Ételfutár készítette el. A frissen alapított családi vállalkozás, tradicionális jellegű ételek elkészítésére és kiszállítására specializálódott. Erre az alkalomra paszulyfőzelékkel és házi, füstölt kolbásszal készültek.
fb.com/haromfogas.etelfutar

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_3997.jpgA hőszigetelő csomagolásban levő adagokat a pár perccel ekészülésük után azonnal a főtérre szállították, hogy minnél melegebben fogyaszthassák a rászorulók.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_3996.jpghttps://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_3998.jpgAz előkészületekben és kiosztásban a Zöld Nap Egyesület önkéntesei segítkeztek. Mindenki gyorsan mozgott, hideg volt.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_3999.jpghttps://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4000.jpghttps://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4001.jpgKis idő után az emberek a helyszínre szivárogtak. Bátortalanul és szégyenlősen de ugynakkor boldogan fogadták az ajándékot. Tolongás és lökdösődés nem volt azonban egy óra alatt mind a százharminc porció étel elfogyott. A családosak az otthon maradtakat is meglephették egy-egy adaggal.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4002.jpghttps://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4003.jpghttps://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4004.jpghttps://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4005.jpghttps://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4006.jpghttps://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4007.jpgKézdivásárhelyi Szociális Házat Bokor Zsolttal és Ráduly Attilával látogattuk meg. A hoszú folyósós épület kis szóbáit végigjárva leptük meg az ott lakókat meleg étellel.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4008.jpghttps://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4009.jpghttps://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4010.jpgUtoljára a Kézdivásárhelyi Pszichiátriai Intézet betegeit ajándékoztuk meg. Ők hatvan porcióból vacsorázhattak bőségesen.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4011.jpghttps://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4012.jpghttps://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4013.jpghttps://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4014.jpgFotó: Deme Tamás

Székely Hírmondó: Újévi meleg étel a főtéren
http://www.hirmondo.ro/web/index.php/aktualis/73663-jvi-meleg-tel-ftren.html

Háromszék: Újévi ingyenebéd rászorulóknak
http://www.3szek.ro/load/cikk/87519/ujevi_ingyenebed_raszoruloknak

Szék-helyek.ro hírportál - Kézdivásárhely: ingyen ebéd rászorulóknak
http://szek-helyek.ro/index.php/karpat-medence/felso-haromszek-haromszek/7677-kezdivasarhely-ingyen-ebed-raszoruloknak

Profi Rádió: Meleg babfőzelékkel kínálták a rászorulókat
http://www.profiradio.ro/web/I623--C8---_Belföld--Meleg_babfőzelekkel_kinaltak_a_raszorulokat.html