Meseíró pályázat felhívás

Kedves múzeumbarát gyerekek, pedagógusok, szülők, nagyszülők! Bizonáyára emlékeztek még felhívásunkra, melyben arra kértünk, hogy adjatok nevet kis szürke mackónkak, a múzeumpedagógiai foglalkozásaink kabalájának, kísérő figurájának. Köszönjük a hozzászólásokat, tippeket, javaslatokat. A szokványos mackónevek közül két eredetibb tűnt ki: a Muzi Mózi és a MiKiMa (Mindenre Kíváncsi Mackó). Beküldőik, a kézdivásárhelyi Petőfi Sándor iskola előkészítő A osztálya és a mezőkövesdi Brunczel Andrásné Balogh Mária ingyenes foglalkozást, illetve múzeumlátogatást nyertek. (a megosztások révén Magyarországról is érkezett néhány javaslat!)

A két név közötti döntést újra a gyerekek kezébe adjuk. Arra kérünk, írjatok olyan mesét, fogalmazást Muzi Mózi kalandjai vagy Mikima a múzeumban címmel, amibe minél több nálunk látható múzeumi tárgyat belefoglaltok. Az a gyerek lesz a mackó névadója, aki a legtöbb múzeumi tárgy nevét használja és a legkalandosabb mesét írja. Neki ingyenes családos múzeumlátogatást és könyvjutalmat biztosítunk.

Meséiteket juttassátok el a múzeumba vagy digitális formában a dimenyerika@yahoo.com címre illetve privát üzenetként a Dimény Erika múzeumpedagógus facebook oldalára 2018 február 28-ig.