Zöld Nap Egyesület

» Millenniumi fák megjelõlése

Millenniumi fák megjelõlése - A Bod Péter Tanítóképző októberben indította el a Nemzeti örökségünk - Háromszéki Emlékfák - nyomában című projektet.Az eseményen készült fotók az egyesület facebook oldalán tekinthetőek meg.Pénteken az iskola XI. C osztályos diákjai, a Zöld Nap Egyesület aktivistái, valamint a 34. számú Gábor Áron Cserkészcsapat Kézdiszentléleken, Kézdiszentkereszten, Esztelneken, Bereckben, Kézdisárfalván, Gelencén és Haralyban keresték fel, majd jelölték meg emléktáblával a fákat.Október 25-én az öreg fákról Szalai Demeter István tartott előadást. Szombaton (október 26-án) Csernátonban, Dálnokban, Maksán, Aldobolyban, Árkoson, Sepsikõröspatakon, Kálnokon, Málnáson, Málnásfürdőn és Sepsibükszádon jártak. Itt előadást tartott Haszmann Pál és Rózsa József.A programtervezet alapjául a száztizenhat évvel ezelőtti millenniumi, és a két évvel későbbi, Erzsébet magyar királyné emlékére szorgalmazott faültetési esemény szolgál. A két ötletgazda, Fejér Piroska és Kis Emese szerint fontos, hogy az érintett településeken élők megismerjék ezeket a fákat, amelyek a nemzeti örökség részét képezik.A rendezvény november 4-én folytatódik a következő helységek érintésével: Kovászna, Papolc, Csomakőrös, Zágon, Nagyborosnyó, Kisborosnyó, Egerpatak, Réty, Cófalva és Bita.Fotó: Gema Puerma Castillo és Emmanuelle Baillet

A Bod Péter Tanítóképző októberben indította el a Nemzeti örökségünk - Háromszéki Emlékfák - nyomában című projektet.

Az eseményen készült fotók az egyesület facebook oldalán tekinthetőek meg.

Pénteken az iskola XI. C osztályos diákjai, a Zöld Nap Egyesület aktivistái, valamint a 34. számú Gábor Áron Cserkészcsapat Kézdiszentléleken, Kézdiszentkereszten, Esztelneken, Bereckben, Kézdisárfalván, Gelencén és Haralyban keresték fel, majd jelölték meg emléktáblával a fákat.
Október 25-én az öreg fákról Szalai Demeter István tartott előadást. Szombaton (október 26-án) Csernátonban, Dálnokban, Maksán, Aldobolyban, Árkoson, Sepsikõröspatakon, Kálnokon, Málnáson, Málnásfürdőn és Sepsibükszádon jártak. Itt előadást tartott Haszmann Pál és Rózsa József.

A programtervezet alapjául a száztizenhat évvel ezelőtti millenniumi, és a két évvel későbbi, Erzsébet magyar királyné emlékére szorgalmazott faültetési esemény szolgál. A két ötletgazda, Fejér Piroska és Kis Emese szerint fontos, hogy az érintett településeken élők megismerjék ezeket a fákat, amelyek a nemzeti örökség részét képezik.

A rendezvény november 4-én folytatódik a következő helységek érintésével: Kovászna, Papolc, Csomakőrös, Zágon, Nagyborosnyó, Kisborosnyó, Egerpatak, Réty, Cófalva és Bita.

Fotó: Gema Puerma Castillo és Emmanuelle Baillet

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!