Jazz Café - Jazz Café

Jazz Café

» Misztrál együttes koncertje a Jazz Caféban

Misztrál együttes koncertje a Jazz Caféban - Július 24.-én csütörtökön 21 órai kezdettel, a magyarországi zenei élet egyik népszerű formációját, a Misztrál együttest hallhatják az érdeklődők a Jazz Caféban.
Az 1997-ben alakult együttes repertoárján magyar és külföldi költők versei, valamint népdalfeldolgozások szerepelnek. Megzenésítéseik forrása a magyar népzenei hagyomány, amelyet gyakran ötvöznek a ma divatos világzenei irányzatokkal is. Dalaik egyre inkább önálló minőséget, sajátos „Misztrál-hangzást” hordoznak. A kimagasló vokális képességű, számos akusztikus hangszert megszólaltató együttes tagjai különböző zenei érdeklődésűek. Ez az indíttatásbeli színesség – az ősiséget idéző motívumoktól a kortárs hangzású elemek alkalmazásáig terjed. Az alig harmincéves fiatalemberek tudatosan vállalják a legkülönbözőbb versek által meghívott zenei megvalósítások sokszínűségét. Versválasztásaikban fontos szerepet játszik az európai és a magyar történelem iránti érdeklődés. A magyar költészet megszólaltatása mellett több alkalommal merítettek az európai költészet kincsestárából is (Baudelaire, Garcia Lorca, Villon, Gabriella Mistral). Az elmúlt 15 esztendőben megjelentetett hordozók (CD és DVD), valamint Budapesthez közel, a Dunakanyar szívében létrehozott és mára hagyománnyá vált háromnapos Misztrál fesztivál mellett, országos klubhálózatot is létrehoztak. Országjáró koncertjeik sokasága mellett számos alkalommal jártak külföldön is – Erdélytől az Egyesült Államokig. Egyre népesebb rajongótáboruk szeretete mellett a hivatalos elismerés is elérte őket.Az együttes tagjai:
Csóka Sámuel - hangmérnök - technikus
Heinczinger Miklós - furulyák, klarinét, doromb, fidula, duda, ének
Hoppál Mihály - nagybőgő, saz, brácsa, hegedű, gitár
Pusztai Gábor - ütőhangszerek
Tóbisz Tinelli Tamás - gitárok, nagybőgő, ének
Török Máté - cselló, gitár, mandolin, koboz, szájharmonika, tambura, ének http://www.misztral.hu/

Július 24.-én csütörtökön 21 órai kezdettel, a magyarországi zenei élet egyik népszerű formációját, a Misztrál együttest hallhatják az érdeklődők a Jazz Caféban. Az 1997-ben alakult együttes repertoárján magyar és külföldi költők versei, valamint népdalfeldolgozások szerepelnek. 


Megzenésítéseik forrása a magyar népzenei hagyomány, amelyet gyakran ötvöznek a ma divatos világzenei irányzatokkal is. Dalaik egyre inkább önálló minőséget, sajátos „Misztrál-hangzást” hordoznak. A kimagasló vokális képességű, számos akusztikus hangszert megszólaltató együttes tagjai különböző zenei érdeklődésűek. Ez az indíttatásbeli színesség – az ősiséget idéző motívumoktól a kortárs hangzású elemek alkalmazásáig terjed. Az alig harmincéves fiatalemberek tudatosan vállalják a legkülönbözőbb versek által meghívott zenei megvalósítások sokszínűségét. Versválasztásaikban fontos szerepet játszik az európai és a magyar történelem iránti érdeklődés. A magyar költészet megszólaltatása mellett több alkalommal merítettek az európai költészet kincsestárából is (Baudelaire, Garcia Lorca, Villon, Gabriella Mistral). Az elmúlt 15 esztendőben megjelentetett hordozók (CD és DVD), valamint Budapesthez közel, a Dunakanyar szívében létrehozott és mára hagyománnyá vált háromnapos Misztrál fesztivál mellett, országos klubhálózatot is létrehoztak. Országjáró koncertjeik sokasága mellett számos alkalommal jártak külföldön is – Erdélytől az Egyesült Államokig. Egyre népesebb rajongótáboruk szeretete mellett a hivatalos elismerés is elérte őket.

Az együttes tagjai: Csóka Sámuel - hangmérnök - technikus Heinczinger Miklós - furulyák, klarinét, doromb, fidula, duda, ének Hoppál Mihály - nagybőgő, saz, brácsa, hegedű, gitár Pusztai Gábor - ütőhangszerek Tóbisz Tinelli Tamás - gitárok, nagybőgő, ének Török Máté - cselló, gitár, mandolin, koboz, szájharmonika, tambura, ének 



Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!