A Zöld Nap Egyesület szeptember elején tizedik alkalommal hirdette meg az elmúlt években sikert aratott fotópályázatát. A pályázat címe Mozdulj a jó irányba, a nyertes alkotásokból 2017-es forgatható falinaptár készül. A versenyzők fotóit megnézheti az alábbi galériában.

A pályázat kiírói arra ösztönzik a gyermekeket és felnőtteket, hogy közlekedjenek környezetbarát módon: gyalog, biciklin, görkorcsolyával vagy tömegközlekedéssel. Fontos elvárás, hogy az alkotásokban határozottan jelenjen meg a „jó irány”, a pályázó elképzelése az élhető településről. Várjuk az arra vonatkozó javaslatok bemutatását is, miként lehet a közlekedési szokásainkon kedvezőbb irányba változtatni. Mit tehetünk annak érdekében, hogy tisztább legyen környezetünk levegője?

A pályázat megjelenésére, lebonyolítására a www.zoldnap.info weboldal ad helyet. A fotók beküldési határideje: 2016. október 12. A verseny lezárulta után 4 fős szakértő zsűri dönt a beérkezett pályázati anyagokról. A pályázatra szánt képek (max. 3 db.) kizárólag elektronikus úton (minimális felbontása 1280×720 kell legyen), e-mailben küldhetők be az office@zoldnap.info címre.

A pályázaton részt vehet kortól és lakóhelytől függetlenül bárki, aki a pályázati feltételeket elfogadja. A pályázó kizárólag a saját szellemi tulajdonát képező, eredeti alkotásával pályázhat, valamint felelősséget vállal azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői jogát. A fotók beküldésével a pályázó lemond mindenfajta szerzői jogáról, mindenfajta ellenszolgáltatás igénylése nélkül. A pályázat tartalmazza a pályázó adatait: név, cím, telefonszám. A beküldött adatokat bizalmasan kezeljük, azt harmadik fél számára nem adjuk át. A kiíró fenntartja a jogot, hogy a kiíráshoz nem illő képeket kizárja a pályázatból.

Eredményhirdetés: 2016. novemberében lesz, amiről időben értesítjük a pályázókat és a nyilvánosságot. A nyertesek névsora megtekinthető lesz a portálunkon.

A legjobb fotók készítőit névre szóló oklevéllel és az alábbi díjakkal jutalmazzuk: I.díj: 200 lej értékben

II.díj: ZNE ajándékcsomag

III.díj: ZNE ajándékcsomag

Támogatók: Kovászna Megye Tanácsa, Niko Kft, Erasmus plusz program és a Bethlen Gabor Alapkezelő Zrt.

Szerző: Ráduly Attila

Plakátterv: Silvia Blanco González