Idei fő megvalósításának szánja a Kézdivásárhelyi Rotary Klub a sportcsarnok melletti zöldövezetben létrehozott mozgásparkot. A rekreációs hely már félkész állapotában is nagy népszerűségnek örvend.
Nem készült el teljesen a KSE-napokra, de használható állapotba került az a gyerekeknek és felnőtteknek tervezett mozgáspark, melyet a kézdivásárhelyi Rotary Klub épít és adományoz a város lakosságának. „A Rotary Klub-tagok adományaiból és a tagsági díjakból minden évben próbálunk valami hasznosat adni a településnek. Így esett a választás idén egy mozgáspark kialakítására”, tudtuk meg Bajcsi Ildikó soros Rotary-elnöktől.
Különböző izomcsoportok edzésére alkalmas, 7 db tornaszert állítottak fel, ebből 4 felnőtteknek, 3 gyermekeknek való, de a kicsik mellé mindenképp felügyelet szükséges. „Két további gép felállítására még lenne hely, a bővítéshez azonban már külső forrásokat kell bevonnunk,”, közölte az elnök asszony. Mint mondta, a térrendezés nagyobb része még hátravan: villanyoszlopok, fák, padok, szemetesek kerülnek a mozgáspark köré, és természetesen az elengedhetetlen gumiszőnyeg.
„A projektben fő partnereink Kézdivásárhely Önkormányzata, a Zarah Moden Kft. és Wilhelm Wegener úr, a helyi Rotary Klub tiszteletbeli tagja. A kivitelező még két évig vállal garanciát a felszerelésre, utána az önkormányzatra bízzuk a mozgáspark karbantartását”, összegezte Bajcsi Ildikó, aki azt is jelezte, hogy a hivatalos átadásra június 5-én kerül sor.