Korszerű műfüves pálya létesül Kézdivásárhelyen, és jelentős támogatáshoz jut a KSE futballcsapata is – többek között erről hozott döntést a céhes város tanácsa a szeptemberi soros tanácsülésen. Elfogadták az önkormányzati alkalmazottak új bérezési rendszerét, és a gatyaszári körforgalom is nevet kapott.

Szeptember 6-án, szerdán reggel tartotta soros ülését Kézdivásárhely Tanácsa, amelyen tizenöt napirend várt döntésre. A költségvetésben átrendezésre volt szükség, mert néhány betervezett tételt már nem tud megvalósítani az önkormányzat, így azt máshová irányozták elő. 300.000 lejt tettek be a tanügyi bérek kifizetésére, ez célirányosan jött a költségvetésbe. A beruházásokhoz betettek egy interaktív táblát, amelyet a hulladékgyűjtő versenyen legjobb eredményt elért iskola kapja majd. Emellett 100.000 lejt csoportosítottak át a jégpálya terének rendezésére, 50.000 lejt a Sportszálló kazánjának cseréjére, 60.000 lejt az udvarterek csatornázási munkálatai tervének korszerűsítésére, és 34.000 lejjel egészítették ki egy új hótalanító gép megvásárlását.

Hamarosan elkezdik egy korszerű műfüves pálya kialakítását, amely a Sinkovits stadion hátsó részében kap majd helyet. A létesítmény kialakítását a Futball Klub Csíkszereda Egyesület végzi, összköltsége 300.000 euró. Ez egy 240 férőhelyes lelátót és esti kivilágítással is rendelkező műfüves pályát takar, a területet 10 évre adja át Kézdivásárhely önkormányzata az említett egyesületnek. Ahhoz, hogy a beruházás megtörténjen, a Petőfi Sándor utca 54. szám alatti ingatlan felosztására volt szükség, egy részét ugyanis át kell adni az egyesületnek, hogy a munkálatot elkezdhesse.

„Végre megszületett egy olyan határozat, amely lehetőséget ad az önkormányzatoknak, hogy klubokat támogassanak” – vezette be az ötödik tanácshatározatot Bokor Tibor polgármester. „12 év után ismét van harmadik ligás focicsapata a városnak, de ahhoz, hogy itt meg is maradjunk, komoly anyagi finanszírozásra van szükség” – egészítette ki az elöljáró. A KSE futballcsapatának 200.000 lejes támogatást szavaztak meg a várostyák.

Szeptembertől lép érvénybe az önkormányzati alkalmazottak új bérezési rendszere Kézdivásárhelyen, amelyet a júliusi, új bérezési törvény hatására kellett újra kidolgozni. „Kezdenek rendeződni a fizetések az adminisztrációban, az új rendszer hatására felelősségteljes funkciók végre elfogadható bérezésben részesülnek. Ezek az emberek voltak eddig a legjobban alulfizetve. Ezentúl nem kell könyörögni senkinek, hogy vállaljon munkát önkormányzatoknál, mert megfelelő fizetést tudunk adni érte” – hangsúlyozta a polgármester. A következő napirendben a tanácsosok illetményéről is szavaztak, hiszen ez is növekedik a fizetésekhez mérten.

További napirendi pontokban döntés született a Tavasz utca 11. szám alatti ingatlan nyílt árverésen történő eladásáról, a pénzügyi zárómérleg második negyedévéről, a Vigadó Kulturális Alapítvány statútumának és alapító okiratának módosításáról, valamint a Benedek Elek óvoda, a Turóczi Mózes iskola és a nyujtódi Jakabos Ödön iskola energetikai hatékonyságát előirányozó pályázati iratcsomó kiegészítéséről is. Emellett, döntöttek 4000 köbméter fa eladásáról, és a gatyaszári útkereszteződés nevéről is, amely az Özséb tér nevet kapta, tekintettel az ott helyet foglaló Boldog Özséb Plébániára. A Városi Kórház Vezetőtanácsában is változás történt, Bejan András tanácsost Dr. Kelemen András váltja a vezetőtanácsban betöltött tisztségében.