Kézdivásárhely Infó Centrum

» Művészeti tábor Maassluisban

Művészeti tábor Maassluisban - 2012 Augusztus 6-13 között Vaissier Joop képzőművész együttműködve a SMK (Stichting Maassluise) szervezte meg első alkalommal a holland magyar és romániai testvérvárosok közös Művészeti Táborát Maassluisban.'Sok művész a Nyugat-és Közép-Európában találkozott a nyári hónapokban ennek egyik formája az összetartás, együttműködés, együtt alkotás és ismerkedés egymás kultúrájával, képzőművészeti értékeivel is. Reméljük, hogy ez a szerény kezdet egy régi hagyományt fog visszaállítani' - nyilatkozta Vaissier Joop a tábor művészeti vezetője.Az idei táborba a háromtagú  művészeti kuratórium Maassluisból, a két említett testvérvárosból - három művészt Hatvanból (Magyarország) és a három művészt  Háromszékről-Kézdivásárhelyről -Romániából jelölt és hívott meg az egyhetes munkatáborban. A helybeliek közül pedig Olivier Beijn, Friedie Kloen és Dick Tulp továbbá Hatvanból Szpisják Pál, Mátyássy Gábor, Bugyi István, Kézdivásárhelyről Vetró András, V. Bodoni Zsuzsa, Vetró B. Sebestyén András vesznek részt és alkotnak együtt.A Művész telep helyszíne a holland művészek műtermei/stúdiói lesznek ahol a workshop nyitott lesz a nagyközönségnek is így 6-13 augusztus között látogathatóak a műtermek 14-17 óra között az alábbi címeken.-Beijn Olivier Atelier, Fenacoliuslaan 56-b; Atelier Friedie Kloen, Dél-árok 88. Dick Atelier Tulip, Zuidvliet 108Az ünnepélyes zárókiállításra  2012 szeptember 8-án, kerül sor a  Maassluisi Városi Képtárban.A rendkívüli rendezvény együttműködő partnerei a Maassluisi Művészeti Alapítvány, a Maassluis város tanácsa, Hatvan-Maassluis-Kézdivásárhely Központi Alapítványi Intézmény.A 2012-es Maassluisi Művésztábort pénzügyileg támogatta: Maassluisi Művészeti Alapítvány, Meuse Delta, Szociális és Kulturális Alapítvány - Maassluis Alapítvány Hatvan-Twinning Maassluis, magánszemélyek és a Maassluis város tanácsa.

2012 Augusztus 6-13 között Vaissier Joop képzőművész együttműködve a SMK (Stichting Maassluise) szervezte meg első alkalommal a holland magyar és romániai testvérvárosok közös Művészeti Táborát Maassluisban.
"Sok művész a Nyugat-és Közép-Európában találkozott a nyári hónapokban ennek egyik formája az összetartás, együttműködés, együtt alkotás és ismerkedés egymás kultúrájával, képzőművészeti értékeivel is. Reméljük, hogy ez a szerény kezdet egy régi hagyományt fog visszaállítani" - nyilatkozta Vaissier Joop a tábor művészeti vezetője.
Az idei táborba a háromtagú  művészeti kuratórium Maassluisból, a két említett testvérvárosból - három művészt Hatvanból (Magyarország) és a három művészt  Háromszékről-Kézdivásárhelyről -Romániából jelölt és hívott meg az egyhetes munkatáborban. A helybeliek közül pedig Olivier Beijn, Friedie Kloen és Dick Tulp továbbá Hatvanból Szpisják Pál, Mátyássy Gábor, Bugyi István, Kézdivásárhelyről Vetró András, V. Bodoni Zsuzsa, Vetró B. Sebestyén András vesznek részt és alkotnak együtt.

A Művész telep helyszíne a holland művészek műtermei/stúdiói lesznek ahol a workshop nyitott lesz a nagyközönségnek is így 6-13 augusztus között látogathatóak a műtermek 14-17 óra között az alábbi címeken.-Beijn Olivier Atelier, Fenacoliuslaan 56-b; Atelier Friedie Kloen, Dél-árok 88. Dick Atelier Tulip, Zuidvliet 108
Az ünnepélyes zárókiállításra  2012 szeptember 8-án, kerül sor a  Maassluisi Városi Képtárban.

A rendkívüli rendezvény együttműködő partnerei a Maassluisi Művészeti Alapítvány, a Maassluis város tanácsa, Hatvan-Maassluis-Kézdivásárhely Központi Alapítványi Intézmény.

A 2012-es Maassluisi Művésztábort pénzügyileg támogatta: Maassluisi Művészeti Alapítvány, Meuse Delta, Szociális és Kulturális Alapítvány - Maassluis Alapítvány Hatvan-Twinning Maassluis, magánszemélyek és a Maassluis város tanácsa.

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

» Friss Infók

Hibajelentéshez kattintson ide!