Incze László Céhtörténeti Múzeum - Incze László Céhtörténeti Múzeum

Incze László Céhtörténeti Múzeum

» MúzeumCafé folyóirat bemutató

MúzeumCafé folyóirat bemutató - Kedves Múzeumbarátok!Tisztelettel meghívok minden érdeklődőt a 2012. március 8-án, csütörtökön 18 órától sorra kerülő író-olvasó találkozóra. Bemutatásra kerül a budapesti Szépművészti Múzeum által 2007-ben alapított MúzeumCafé folyóirat. A kiadványt azzal a céllal hívták életre, hogy fórumot teremtsen a magyarországi múzeumi szakmának és egyúttal betekintést nyújtson a múzeumok, kiállítások iránt érdeklődőknek a hazai és a nemzetközi múzeumi élet történéseibe, eredményeibe, törekvéseibe.Jelenlétére számítvaDimény AttilamúzeumvezetőMúzeumCafé - a múzeumok magazinjaA MúzeumCafét alapítója és kiadója, a Szépművészeti Múzeum azzal a céllal hívta életre 2007-ben, hogy fórumot teremtsen a hazai múzeumi szakmának és egyúttal betekintést nyújtson a múzeumok, kiállítások iránt érdeklődőknek a hazai és a nemzetközi múzeumi élet történéseibe, eredményeibe, törekvéseibe. A lapot készítők alapvető elgondolása ma is az, hogy a kéthavonta megjelenő, több mint százoldalas kiadvány olyan magas minőséget képviselő, exkluzív magazin legyen, amely kikerülhetetlen információforrása és egyben fóruma a hazai és a határon túli múzeumokban dolgozó valamennyi szakembernek, de ugyanakkor érdekes és közérthető olvasni- és látnivalót kínáljon a múzeumok, kiállítások iránt érdeklődő nagyközönségnek is. Ugyanilyen fontos törekvése a kiadványnak, hogy megjelenésében is az általa a múzeumi világban is követendőnek tartott modern, nyitott, előremutató szellemiséget tükrözze: a lap különleges papíron, egyedi betűtípusokkal, igényes illusztrációkkal, saját fotósok által készített képekkel, elegáns, modern, nagyvonalú tördeléssel kerül az olvasók kezébe. (Mindezek eredményeként a MúzeumCafé 2009-ben elnyerte az Év Magazinja elismerést, 2011-ben pedig a European Design Awards bronzdíját és az amerikai Creativity International  Awards aranyérmeit nyerte el.) A MúzeumCafé alapvető szellemi-tartalmi irányvonalát meghatározó szerkesztőbizottság tagjai dr. Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója; dr. György Péter esztéta, az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének docense; dr. Rockenbauer Zoltán művészettörténész, volt kulturális miniszter; valamint dr. Török László akadémikus, ókortörténész, régészprofesszor. A lap főszerkesztője dr. Martos Gábor, a szerkesztésben múzeumi szakemberek és kulturális újságírók vesznek részt. A cikkek szerzői között egyrészt a hazai múzeumi élet legkiválóbb szakemberei sorakoznak fel saját kutatási eredményeik bemutatásával, másrészt közismert kulturális újságírók dolgozzák fel az egyes témákat, készítik az interjúkat. A lap képszerkesztője és első számú fényképésze Dezső Tamás World Press-díjas fotóriporter.

Kedves Múzeumbarátok!

Tisztelettel meghívok minden érdeklődőt a 2012. március 8-án, csütörtökön 18 órától sorra kerülő író-olvasó találkozóra. Bemutatásra kerül a budapesti Szépművészti Múzeum által 2007-ben alapított MúzeumCafé folyóirat. A kiadványt azzal a céllal hívták életre, hogy fórumot teremtsen a magyarországi múzeumi szakmának és egyúttal betekintést nyújtson a múzeumok, kiállítások iránt érdeklődőknek a hazai és a nemzetközi múzeumi élet történéseibe, eredményeibe, törekvéseibe.

Jelenlétére számítva
Dimény Attila
múzeumvezető


MúzeumCafé - a múzeumok magazinja

A MúzeumCafét alapítója és kiadója, a Szépművészeti Múzeum azzal a céllal hívta életre 2007-ben, hogy fórumot teremtsen a hazai múzeumi szakmának és egyúttal betekintést nyújtson a múzeumok, kiállítások iránt érdeklődőknek a hazai és a nemzetközi múzeumi élet történéseibe, eredményeibe, törekvéseibe. A lapot készítők alapvető elgondolása ma is az, hogy a kéthavonta megjelenő, több mint százoldalas kiadvány olyan magas minőséget képviselő, exkluzív magazin legyen, amely kikerülhetetlen információforrása és egyben fóruma a hazai és a határon túli múzeumokban dolgozó valamennyi szakembernek, de ugyanakkor érdekes és közérthető olvasni- és látnivalót kínáljon a múzeumok, kiállítások iránt érdeklődő nagyközönségnek is. Ugyanilyen fontos törekvése a kiadványnak, hogy megjelenésében is az általa a múzeumi világban is követendőnek tartott modern, nyitott, előremutató szellemiséget tükrözze: a lap különleges papíron, egyedi betűtípusokkal, igényes illusztrációkkal, saját fotósok által készített képekkel, elegáns, modern, nagyvonalú tördeléssel kerül az olvasók kezébe. (Mindezek eredményeként a MúzeumCafé 2009-ben elnyerte az Év Magazinja elismerést, 2011-ben pedig a European Design Awards bronzdíját és az amerikai Creativity International  Awards aranyérmeit nyerte el.)
A MúzeumCafé alapvető szellemi-tartalmi irányvonalát meghatározó szerkesztőbizottság tagjai dr. Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója; dr. György Péter esztéta, az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének docense; dr. Rockenbauer Zoltán művészettörténész, volt kulturális miniszter; valamint dr. Török László akadémikus, ókortörténész, régészprofesszor. A lap főszerkesztője dr. Martos Gábor, a szerkesztésben múzeumi szakemberek és kulturális újságírók vesznek részt. A cikkek szerzői között egyrészt a hazai múzeumi élet legkiválóbb szakemberei sorakoznak fel saját kutatási eredményeik bemutatásával, másrészt közismert kulturális újságírók dolgozzák fel az egyes témákat, készítik az interjúkat. A lap képszerkesztője és első számú fényképésze Dezső Tamás World Press-díjas fotóriporter.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!