A Zöld Nap Egyesület csapata Karácsonyra hangolódva Ne pazarolj, élj többet mottóval a december végi Zöld Nap sulis tevékenységeként a kézdikővári, az albisi és a kézdivásárhelyi diákok számára hulladékból készített kézműves foglalkozásokkal és interaktív programokkal készültek. A több korosztályban lebonyolított eseményen vetített képes előadás formájában bemutatásra került néhány Öko Karácsony ötlet is. Az eseményen készült fotók megtekinthetőek a Facebook oldalon.

Az utóbbi időben a decemberi ünnepeket egyre többen kapcsolják a hihetetlen mértékű fogyasztáshoz és pazarláshoz. Szerencsére rengeteg módja van annak, hogy ez az időszak alatt is környezettudatosak legyünk. A Zöld Nap Egyesület önkéntesei által tartott ingyenes foglalkozások során a diákok számos tippet, tanácsot tudhattak meg az Öko Karácsony előkészületeiről. A különböző hulladékokból elkészített termékek során céljuk volt a résztvevőkkel megismertetni, hogy a zöld karácsony megvalósítása nem csupán a környezetünk védelmét biztosítja, de ez a legsikkesebb módja a karácsonyi ünnepek leforgatásához! Hisz a Zöld Karácsony és a zöld ünnepek nem a lemondásról, hanem az odafigyelésről, ötletességről és a tudatosságról szólnak.

Köszönjük a pedagógusok együttmüködését. A tevékenység a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt és az Európai Unió Erasmus+ programjának támogatásával valósult meg.

Fotó: Isabel Fernandez és Ayse Büsra Yilmaz