A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület szeptember 29-én a Nemere Útján egy könnyen teljesíthető kerékpártúrával zárta az idei szezont. A bringások a szombati kerékpártúra alkalmával a Tegyünk Kézdiszékért civil tömörülés által megszervezett Esztelneki faluséta rendezvénysorozat különböző programjaiba is bekapcsolódtak. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán tekinthetőek meg.

A szombat reggeli rendezvényen a 32 fős lelkes csapat a Nemere Útja zöldútvonal C jelzéseit követve a Sinkovits stadion elől indult Kézdiszentlélek fele ahonnan a tetőn álló 13. századi római katolikus Szent István-kápolnához tekert, onnan a gerincen haladva Bélafalvára ereszkedtek be, egy pici pihenőt követően pedig Esztelnekre gurultak tovább, ahol már javában zajlott az első alkalommal megszervezett az esztelneki faluséta program. A faluban nyitott portákban süteménnyel, pánkóval és almával kínálták a sétálókat és a bringázókat egyaránt. Ugyanakkor a helyi nadrággyárat is meglátogatták és két csapattal beneveztek a szekértoló versenyre is. A 150 méteres távot három megállóval, kisebb akadályokkal kellett teljesíteniük az előre beregisztrált csapatoknak. A díjátadót követően egy meleg ebédre voltak hivatalosak a tekerők. Tovább tekerve Kurtapatak, Bélafalva, Kézdiszentkereszt, Kézdiszentlélek és Kézdivásárhely érintésével zárták a szezonzáró bringatúrát.

A zöld naposok tapasztalatai azt mutatják, hogy nagyon jó társaságok és baráti kapcsolatok alakulnak ki a túráknak köszönhetően. A kerékpározás remek kikapcsolódást, sportolási lehetőséget, valamint testi és lelki feltöltődést biztosít a résztvevők számára ezért is jövőben folytatni fogják a tematikus kerékpáros tevékenységek szervezését, újabb programok bevonásával is.

Az összes kerékpáros program időpontja a jövőben is a szervezet honlapján rendszeresen fellelhető lesz, ott jelentkezhetnek azok, akik csatlakozni szeretnének az ilyen jellegű eseményekhez.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Elena Ershova