Zöld Nap Egyesület

» Német nemzeti est a Vigadóban

Német nemzeti est a Vigadóban - Május 30-án a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület meghívására, a Németországból érkezett Caroline Barth a Vigadó kistermében telt ház előtt vetített képes előadással kalauzolta el az érdeklődőket szülőhazájába.A jelenlévőket Ráduly Attila a szervezet elnöke köszöntötte. A több másfél órás angol nyelvű előadást Gál-Lázár Hajnalka, a kolozsvári Diakónia Alapítvány koordinátora tolmácsolta. Az est házigazdája Caroline Barth, a Nemzetközi Ifjúsági Önkéntes Szolgálat (Internationaler Jugendfreiwilligendienst (IJFD) önkéntese, aki Kolozsváron a Diakónia Keresztény Alapítványnál tevékenykedik. Szeptember óta tartózkodik az országban és Kolozsvártól 15 km-re található Mérán a helyi oktatási intézménybe a gyerekekkel foglalkozik.Az érdeklődők megismerkedhettek Németország történetével, kultúrájával és ünnepeivel. Lehetőség volt megízlelni a 'Schwarzbrotschnittchen'-t és egy hagyományos német konyha édességet. Caroline vetített-képes bemutatójában szemléltette az erdélyi önkéntes tevékenységének legszebb pillanatait is. Az esemény záró akkordjaként a jelenlévők kérdéseket tettek fel Carolinenak.A nemzeti estek a nyári szünet után újra folytatódnak. A szervezők köszönik a Vigadó vezetőségének a segítséget és a szentkatolnai 137-es számú Bakk Endre cserkészcsapatnak a jelenlétet.Szerző: Ráduly AttilaFotó: Gayane Asatryan

Május 30-án a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület meghívására, a Németországból érkezett Caroline Barth a Vigadó kistermében telt ház előtt vetített képes előadással kalauzolta el az érdeklődőket szülőhazájába.

A jelenlévőket Ráduly Attila a szervezet elnöke köszöntötte. A több másfél órás angol nyelvű előadást Gál-Lázár Hajnalka, a kolozsvári Diakónia Alapítvány koordinátora tolmácsolta. Az est házigazdája Caroline Barth, a Nemzetközi Ifjúsági Önkéntes Szolgálat (Internationaler Jugendfreiwilligendienst (IJFD) önkéntese, aki Kolozsváron a Diakónia Keresztény Alapítványnál tevékenykedik. Szeptember óta tartózkodik az országban és Kolozsvártól 15 km-re található Mérán a helyi oktatási intézménybe a gyerekekkel foglalkozik.
Az érdeklődők megismerkedhettek Németország történetével, kultúrájával és ünnepeivel. Lehetőség volt megízlelni a "Schwarzbrotschnittchen"-t és egy hagyományos német konyha édességet. Caroline vetített-képes bemutatójában szemléltette az erdélyi önkéntes tevékenységének legszebb pillanatait is. Az esemény záró akkordjaként a jelenlévők kérdéseket tettek fel Carolinenak.

A nemzeti estek a nyári szünet után újra folytatódnak. A szervezők köszönik a Vigadó vezetőségének a segítséget és a szentkatolnai 137-es számú Bakk Endre cserkészcsapatnak a jelenlétet.

Szerző: Ráduly Attila
Fotó: Gayane Asatryan

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!