Zöld Nap Egyesület

» Nemzeti örökségünk - Háromszéki Emlékfák – nyomában

Nemzeti örökségünk - Háromszéki Emlékfák – nyomában - A Bod Péter Tanítóképző 2013. október és november folyamán indítja Nemzeti örökségünk - Háromszéki Emlékfák nyomában című pályázati projekt megvalósítását, melyet Kovászna Megye Tanácsa finanszíroz.A programtervezet alapjául a száztizenhat évvel ezelőtti millenniumi, és a két évvel későbbi, Erzsébet magyar királyné emlékére szorgalmazott faültetési esemény szolgál.A program célja az új generációk és a lakosság széleskörű figyelemfelkeltése, annak tudatosítása, hogy fáink is nemzeti örökségünk részét képezik, küldetése pedig emlékfáink felkeresése, beazonosítása, állapoti felleltározása, és emléktáblák elhelyezése iskolánk XI.C-osztályos tanulói, valamint a 34. sz. Gábor Áron Cserkészcsapat által, a Zöld Nap Egyesület segítségével.A program keretében iskolánk diákjai a következő előadásokon vesznek részt:dr. Kerekes László - Fák szerepe a bibliábanLászló Katalin - biológus: Hogyan, és miért öleljünk meg egy fát!?Fejér Piroska - magyar tanár: Fából vaskarikaKis Emese - magyar tanár: Fanevek etimológiai vizsgálataRáduly Attila - Zöld Nap Egyesület elnöke: Emlékfák a Nemere útjánA tanulmányúttal egybekötött kulturális műsort és tevékenységet verses-zenés helyszíni emlékünnepség egészíti ki, melyre a Bod Péter Tanítóképző csapata szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt, kisdiákot, hogy a következő helyszíneken kapcsolódjanak be programunkba:- 2013. október 25-én 9 órakor indulunk Felső-Háromszékre, ahol a következő településeken helyezünk el emléktáblánkat: Kézdiszentlélek, Kézdiszentkereszt, Esztelnek, Bereck, Kézdisárfalva, Gelence, Haraly.- 2013. október 26-án 9 órakor indulunk Sepsiszentgyörgy és környékére, ahol az emlékfák célpontjai Csernáton, Dálnok, Maksa, Aldoboly, Árkos, Sepsikőröspatak, Kálnok, Málnás, Málnás-fürdő, Sepsibükszád.- 2013. november 4-én 9 órakor indulunk Orbaiszék és környékére, ez alkalommal Kovásznán, Papolcon, Csomakőrösön, Zágonban, Nagyborosnyón, Kisborosnyón, Egerpatakon, Rétyen, Cófalván és Bitán kívánunk elhelyezni emlékplaketteket.Úgy gondoljuk, hogy e tevékenység által mind a diákokban, mind a helyi közösségekben kialakul egyfajta érzelmi kötődés az emlékfák világához, így őrizve meg az utókornak, a múltban rejlő szellemi-anyagi értékeinket.Pályázatunk végét fákkal kapcsolatos kézműves tevékenységgel zárjuk melyet partnereink a Barabás Zsombor Háromszéki Népművészeti Egyesület és a Nők Egyesülete biztosít.Szerző: Kis Emese programfelelős

A Bod Péter Tanítóképző 2013. október és november folyamán indítja Nemzeti örökségünk - Háromszéki Emlékfák nyomában című pályázati projekt megvalósítását, melyet Kovászna Megye Tanácsa finanszíroz.

A programtervezet alapjául a száztizenhat évvel ezelőtti millenniumi, és a két évvel későbbi, Erzsébet magyar királyné emlékére szorgalmazott faültetési esemény szolgál.

A program célja az új generációk és a lakosság széleskörű figyelemfelkeltése, annak tudatosítása, hogy fáink is nemzeti örökségünk részét képezik, küldetése pedig emlékfáink felkeresése, beazonosítása, állapoti felleltározása, és emléktáblák elhelyezése iskolánk XI.C-osztályos tanulói, valamint a 34. sz. Gábor Áron Cserkészcsapat által, a Zöld Nap Egyesület segítségével.

A program keretében iskolánk diákjai a következő előadásokon vesznek részt:
dr. Kerekes László - Fák szerepe a bibliában
László Katalin - biológus: Hogyan, és miért öleljünk meg egy fát!?
Fejér Piroska - magyar tanár: Fából vaskarika
Kis Emese - magyar tanár: Fanevek etimológiai vizsgálata
Ráduly Attila - Zöld Nap Egyesület elnöke: Emlékfák a Nemere útján

A tanulmányúttal egybekötött kulturális műsort és tevékenységet verses-zenés helyszíni emlékünnepség egészíti ki, melyre a Bod Péter Tanítóképző csapata szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt, kisdiákot, hogy a következő helyszíneken kapcsolódjanak be programunkba:
- 2013. október 25-én 9 órakor indulunk Felső-Háromszékre, ahol a következő településeken helyezünk el emléktáblánkat: Kézdiszentlélek, Kézdiszentkereszt, Esztelnek, Bereck, Kézdisárfalva, Gelence, Haraly.
- 2013. október 26-án 9 órakor indulunk Sepsiszentgyörgy és környékére, ahol az emlékfák célpontjai Csernáton, Dálnok, Maksa, Aldoboly, Árkos, Sepsikőröspatak, Kálnok, Málnás, Málnás-fürdő, Sepsibükszád.
- 2013. november 4-én 9 órakor indulunk Orbaiszék és környékére, ez alkalommal Kovásznán, Papolcon, Csomakőrösön, Zágonban, Nagyborosnyón, Kisborosnyón, Egerpatakon, Rétyen, Cófalván és Bitán kívánunk elhelyezni emlékplaketteket.

Úgy gondoljuk, hogy e tevékenység által mind a diákokban, mind a helyi közösségekben kialakul egyfajta érzelmi kötődés az emlékfák világához, így őrizve meg az utókornak, a múltban rejlő szellemi-anyagi értékeinket.

Pályázatunk végét fákkal kapcsolatos kézműves tevékenységgel zárjuk melyet partnereink a Barabás Zsombor Háromszéki Népművészeti Egyesület és a Nők Egyesülete biztosít.

Szerző: Kis Emese programfelelős

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!