2016 nyarán a Zöld Nap Egyesület egy új programmal rukkol elő. Augusztus 20–ig olyan fiatalok jelentkezését várjuk, akik betöltötték a 14 életévüket és nem idősebbek 35 évnél, hogy fedezzük fel együtt a kamera lencséjén keresztül mindazt, amit szűkebb régiónkban a béke fogalma jelent számunkra.

Mindenki, aki alkalmasnak érzi magát és szeretne két hónapon át bekapcsolódni az egyesület programjába, csak annyit kell tennie, hogy küld egy rövid pársoros szándéklevelet az egyesület email címére: office@zoldnap.info, majd a jelentkezési határidő lejárta után, részt vesz egy interjún, amely után csatlakozhat a projekthez. A projekt a photovoice nem formális nevelési módszerre alapszik, és célja, az amatőr fotósok lencséjén keresztül rávilágítani a lakosságot, különböző problémákra, negatívumokra, mely a béke felbomlásához vezet, vagy éppen ellenkezőleg pozitívumokra, melyek a békét generálhatják a mi kis társadalmunkban.

Ha kreatív vagy, többet látsz mind gondolnál, van fantáziád, vagy akárcsak megszeretnéd tanulni, hogyan használd a fényképezőgépet, akkor jelentkezz és mi garantáljuk számodra a fejlődést egy jó közösség keretén belül.

Jelentkezési határidő: 2016. augusztus 20 az office@zoldnap.info email címen

Feltételek: életkor (14-35) év motiváció és a projekt teljes ideje alatt való részvételre való hajlandóság, fényképezőgép (nem professzionális). 20 helyet biztosítunk a projektben való ingyenes részvételért.

A Nézz körül... ragadd meg a békét! projekt fő mottója: „Nincs út a békéhez. A béke maga az út”! (A.J.Muste)

A projekt támogatója a Háromszéki Közösségi Alapítvány, a helyi Önkormányzat, a Kovászna Megyei Ifjúsági és Sport Igazgatóság, és az Erasmus Plus program.

Plakátterv: Biró Levente