NFT DEB Generative Dimensions - Európában az első generatív NFT hackathon és konferencia 2021. november 25-27.

Kutatók, mérnökök és művészek jelentkezését várják

AZ NFT DEB Európa első generatív hackathon és konferencia rendezvénye, mely feltérképezi a blokklánc technológia és a mesterséges neurális hálózatok legújabb fejlesztéseit, valamint azok kreatív alkalmazását a művészet területén.

Vegyél részt és dolgozz elismert művészekkel!
Munkádat és fejlődésedet heti megbeszélések segítik, melynek végső eredménye a madárfajok vándorlási krízise köré épülő vizuális műalkotás lesz. Az alkotás blokklánc technológia segítségével kap jogvédelmet, majd kiállításra, végül árverésre kerül. A rendezvényt vezető szervezetek karolták fel, s a kiemelt fontossággal rendelkező téma szintén nagy figyelemnek örvend.

Az NFT DEB első alkalma algoritmusok művészeti felhasználásával érvényesíti környezettudatosító misszióját. A madarak vonulásának változása az egyik leggyakrabban tanulmányozott jelenség, amely összefüggésben áll a klímaváltozással. Az NFT DEB kutatók, mérnökök és művészek jelentkezését várja, akik olyan alkotásokat hoznak létre, amelyek ezt a globális fontosságú jelenséget kritikai szempontból vizsgálják a művészet legújabb eszközeivel.

A Debrecen város és a MODEM által támogatott hackathon során kreatív és fenntartható megoldásokat keresünk erre a társadalmi és ökológiai szempontból jelentős problémára, mindezt blokklánc technológiák és mesterséges neurális hálózatok felhasználásával.

Csoportvezető művészek: Daďm Aggott-Hönsch, Olive Allen, BarabasiLab, Nikita Freeboid, Navratil Judit, Sós Gergő, Weiler Péter
Hackathon jelentkezési határidő: 2021. november 7. éjfél, a részvétel ingyenes.
Konferencia: 2021. november 25-26., online és a MODEM épületében.
Eredményhirdetés, köztéri kiállításmegnyitó: 2021 november 27.

A számítástechnika, a hálózattudomány, üzleti adminisztráció, európai szerzői jogok területeiről érkező szakemberek, illetve a művészet és a kreatív iparágak jeles képviselőinek előadásai támogatják egy szélesebb körben érthető és értelmezhető társadalmi párbeszéd kialakulását a mindennapokban láthatatlanul teret hódító forradalmi technológiákról.
Az NFT DEB rendezvényei angol nyelvűek.

További információk és a konferencia programtervének megtekintése:
www.nftdeb.art oldalon.

Kapcsolattartó: Lukács Viola NFT DEB kurátor, hackathon@nftdeb.art, +4915237847066