Az ünnepi szezonra készül az önkormányzat
A november beköszöntével megkezdődik az ünnepekre való ráhangolódás. Kézdivásárhely önkormányzata immár hetedik éve egész hónapos programsorozattal készül az ünnepi időszakra, amelynek mintegy előszobája az iskolák és óvodák számára meghirdetett téli rajzpályázat. A négy legszebb rajzot keresik továbbra is, amelyek karácsonyi üdvözletként tündökölhetnek majd.

Gyermekrajz köszöntőként

Az intézmény immár hetedik alkalommal hirdet rajzpályázatot a kézdivásárhelyi és a hozzá tartozó falvak (Oroszfalu, Szászfalu, Sárfalva és Nyujtód) óvodásainak és iskolásainak. A témák nem változnak: advent, ünnep vagy karácsony témában várják a munkákat a pályázó személy iskolájának/óvodájának titkárságán november 23-ig, péntekig. A rajzokat szakmai zsűri fogja kiértékelni.

A pályamunkákat négy korosztályban - óvoda, előkészítő és I-IV., V-VIII. és IX-XII. osztály - lehet beküldeni, és minden kategóriának négy nyertese lehet. A díjazottakat az önkormányzat ajándékcsomaggal jutalmazza. A legszebb négy rajzot, azaz kategóriánként egyet, karácsonyi üdvözletként használja majd az önkormányzat és a tanintézmények.