Novemberben is volt Mozgó Délután.

A Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi Sportirodával immár nyolcadik éve, hogy rendszeresen rendezi meg a Mozgó Délután elnevezésű eseményt, melynek negyvennegyedik változatára szerdán 2022. november 9-én került sor. A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán.

A nagy hagyománynak örvendő esemény célja ezúttal is az volt, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmódra és az egészségmegőrzésre, ezt a mozgás népszerűsítésén túl kísérő programokkal is igyekeztek elősegíteni. A novemberi Mozgó Délutánon több mint százhuszan fordultak meg, akik többek között asztaliteniszeztek, ugróköteleztek, sakkoztak (a legidősebb résztvevő a 82 éves Szabó Ilona volt), szaladtak, mikádóztak, kipróbálhatták a népszerű teqballt is, ami egy a labdarúgás és az asztalitenisz elemeinek kombinálásával kialakított sport. Az a 16 személy aki bringával érkezett benevezett a Kendu Egyesület által szervezett kerékpáros ügyességi versenyre, ahol értékes nyereményekkel térhettek haza és a szervezőknek köszönhetően pedig különböző fajátékokat próbáltak ki. Az esemény zárásaként a jelenlévők betekintést nyertek az Egyensúly Gyermekjógába is Hodor Enikő által, aki egy egy órás interaktív bemutatót tartott.

A rendezvényt a tervek szerint december elején is megszervezik, így aki lemaradt jöhet következőkor. Az orvosok előszeretettel ajánlják mindenkinek a nevetést, mert jót tesz az egészségnek. Ez az esemény minden bizonnyal sok mosolyt csal az arcokra. A mosoly és a jó hangulat mindenképp biztosított.

A rendezvény lehetőségét a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt és az Európai Szolidaritási Testület biztosította.

Szerző: Ráduly Attila
Fotó: Soso Txlashidze és Ráduly Attila