2023. November 4.-én a Zöld Nap Egyesület vezetősége az önkéntesei számára az év harmadik csapatépítő tréningjét szervezte meg. A tréning tartalmazott számos interaktív előadást, kvízt, csoportépítő, bemelegítő jégtörőket, valamint társasjátékozást is. A szombati eseményen készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook oldalán.

A csapatépítés valójában felkészülés azokra a fontos, mindennapi kihívásokra, amelyek megoldásához elengedhetetlen az együttműködés, a harmonikus csapatmunka. A kézdivásárhelyi Sportszálló társalgójában, a törökországi Sinem Tosun ESC önkéntes koordinálásával zajlott a kétnyelvű szakmai értekezlet, csapatépítő tréning, ahol számos kreatív, kommunikációs, önismereti és mozgásos tevékenységek variálásával olyan ismeretek sajátítottak el a résztvevők, amelyek nagyban hozzájárulnak a kommunikációs készségek fejlesztéséhez, valamint a figyelem-és memória erősítéséhez. A programsorozat keretén belül az idén októberben érkezett szintén törökországi Aysenur Bayram és Berfin Mızrak ESC önkéntesek is bemutatkoztak. Ezt követően pedig Márton Fanni-Bíborka a szervezet tagjának előadását hallgathatták meg a több mint 14 éves egyesület stratégiájáról. Ezt követően a résztvevők kiértékelték és átbeszélték az elkövetkező időszak fontosabb tevékenységeinek fejlesztési tennivalóit is. Egy közös vacsorával és társasjátékozással zárták a szombati napot.

"Úgy gondolom, hogyha minél jobban ismerik egymást egy csapat tagjai, annál jobban tudnak bízni egymásban és együttműködni. Akiben megbíznak, az biztonságban érzi magát, bátrabban áll elő új ötletekkel, és mer kockázatot vállalni, vagyis proaktívabb, ami az egész csapatnak előnyére válik." - nyilatkozta az egyik résztvevő.

A rendezvény lehetőségét az Európai Szolidaritási Testület és a Sportiroda biztosította.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Márton Fanni-Bíborka és Sinem Tosun