A Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi Sportirodával immár ötödik éve, hogy rendszeresen rendezi meg a Mozgó Délután elnevezésű eseményt, melynek harmincadik változatára szerdán november 13-án került sor. A rendezvényen készült fotók az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

A nagy hagyománynak örvendő esemény most is elsősorban a kézdiszéki fiatalok bevonására összpontosult, de családoknak szóló programok sokasága színesítette az ingyenes rendezvényt. Alkalmanként a kisgyerekektől a felnőttekig minden korosztály képviselteti magát és kellemesen tölti el a két és fél órát. A novemberi Mozgó Délutánon több mint százan fordultak meg, akik többek között asztaliteniszeztek, tae-boztak, szaladtak, mikádóztak, sakkoztak a Pro Pectus Egyesülettel, a Puskás Ferenc Gombfoci Klubbal gombfociztak és a szervezőknek köszönhetően pedig különböző csapatépítő játékokat próbáltak ki. De be lehetett állni egy közös Tae-bora Tankó Sándor csapatával akik egy órás interaktív bemutatót tartottak, amelyhez – a szervezők nagy örömére – sokan csatlakoztak. A Tae-bo az 1970-es években Amerikából indult hódító világútjára és azóta is töretlen hírnévnek örvend világszerte. Ezenkivűl a jelenlévők betekintést nyerhettek az Egyensúly Gyermekjógába is Hodor Enikő által, aki egy órás interaktív bemutatót tartott. Az esemény zárásaként a Zöld Nap Egyesület gondozásában és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt által támogatott Bringabarát közlekedés füzetecskét is elvihették azok, akik helyesen töltötték ki a villámgyors kerékpáros KRESZ tesztet.

A rendezvényt a tervek szerint egy hónap múlva is megszervezik, így aki lemaradt jöhet következőkor. Az orvosok előszeretettel ajánlják mindenkinek a nevetést, mert jót tesz az egészségnek. Ez az esemény minden bizonnyal sok mosolyt csal az arcokra. A mosoly és a jó hangulat mindenképp biztosított.

A rendezvény lehetőségét a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és az Európai Szolidaritási Testület biztosította.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Asiye Demirci és Mariam Sargsyan