Június 21-24 között a Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi Sportirodával tizennegyedik alkalommal szervezett elemis diákoknak napközis tábort a céhes városban. A táborba huszonegy 7 - 10 éves helybéli, torjai, sepsiszentgyörgyi, kézdikővári, ozsdolai, berecki és szentléleki iskolás gyerek kapcsolódott be, akik naponta 10 - 16 óra között különböző, tematikusan felépített tevékenységen vehettek részt. Az eseményről több száz fotó és számos rövid videófelvétel készült, melyekből a legemlékezetesebbek az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

A tábor számos célja közül az egyik kétségtelenül az is, hogy a sportot kedvelő, a természetet szerető gyerekeket megtalálják, illetve ők is megtalálják az egyesületet annak érdekében, hogy tartós kapcsolat alakuljon ki köztük, azaz rendszeres résztvevőivé váljanak programjaiknak. A gyerekeknek olyan játékos tevékenységeket szerveztek, mely által felhívták figyelmüket a környezettudatosság és az egészséges életmód fontosságára. A tábor nemcsak szituációs gyakorlatokból állt, hanem rengeteg kommunikációs, ráhangoló-hangulatoldó, valamint mozgásos programot is tartalmazott. Ugyanakkor izgalmasabbnál izgalmasabb csapatjátékokban, valamint gondolkodást fejlesztő stratégiai játékokban vettek részt de a kézműves-tevékenység, az origami sem hiányzott a programból. A napközis tábor keretén belül volt még számos labdajáték, teremfoci, tánc tanulás, meseolvasás, célbadobós, zsákba futás, asztaliteniszezés, ugrókötelezés és sok sok nyári fejtörő is.

Mindezek mellett a tábor meghívottja volt Turoczy Margit is, aki egy ismert angol színdarabot tanított meg a diákoknak. A foglalkozást nemcsak a táborozók, de az önkéntesek is nagy örömmel fogadták. A tábor tevékenységébe a Heal the earth, reloaded edition projekt négy ESC önkéntese is bekapcsolódott. A négy nap alatt igazi barátságok köttettek, új ismereteket szereztek a gyerekek, sok kalandos feladattal, élménnyel lettek gazdagabbak. Az esemény támogatója volt a Communitas Alapítvány, Európai Szolidaritási Testület és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Márton Fanni-Bíborka, Fozocos George és Davit Mamulyan